Home » Homemade corndogs

Homemade corndogs

Corndogs. Warme worst op een stokje in een jasje van deeg. We aten ze voor het eerst op Pier 39 in San Francisco. Zonnetje op ons gezicht, geur van zee en strand, geluiden van zeehonden op de achtergrond…dat alles droeg natuurlijk bij aan de uiteindelijke smaak. Want super lekker, dat waren de corn dogs die we daar bij een kraampje kochten. Vooral zoonlief vraagt er nog regelmatig om.

Corndogs

Net zo lekker in Nederland!

Een regenachtige maandagmiddag in Den Haag, geur van natte gymspullen en zonnebloemolie. Geluid van tram 2 op de achtergrond….Maar de corndogs die ik vandaag bakte smaakte gewoon net zo goed als toen in Amerika. Homemade in Den Haag! En het is nog reuze makkelijk ook. Meer Amerikaanse snacks maken? Wat dacht je van Reese’s peanutbutter cups? Of chocolate chip cookies?

Let op: maismeel is géén maizena. Ik kocht maismeel bij de toko maar in een grote goed gesorteerde supermarkt moet je het ook kunnen terugvinden. Of gewoon online bij AH.

Corndog kraam op pier 39

Het corndog kraampje op pier 39

Homemade corndogs

Wat heb je nodig (10 corndogs)
  • Blikje grote knakworsten
  • 60 gram bloem
  • 60 gram maismeel
  • 1 eetlepel suiker
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 100 ml. melk
  • 1 ei
  • zout/peper
  • 500 ml. zonnebloemolie
  • Zonnebloemolie (ca. 500 ml.)

Extra nodig: wokpan, saté prikkers

Verwarm de zonnebloemolie langzaam op matig vuur in een grote wok. Prik elke knakworst in de lengte op een grote saté prikker. Doe bloem, maismeel, suiker en bakpoeder in een beslagkom. Kluts in een hoge smalle maatbeker de ei en melk. Spatel dit mengsel door de bloem tot een mooi beslag. Giet dit beslag over in de hoge smalle maatbeker en laat ca. 10 minuutjes staan.

Doop de worstjes één voor één in het beslag en leg ze in de wok met hete olie. Bak er niet meer dan drie tegelijk. Frituur de corn dogs tot ze goudbruin zijn in ca. 2 minuten. Haal uit de wok (voorzichtig, heet!) en laat uitlekken op een bord met keukenpapier. Lekker met chili-saus!

11 Comments

  1. Ik heb de corndogs helemaal overgeslagen in Amerika, vond ze er niet zo lekker uitzien maar dat blijken ze dus wel te zijn!! Leuk dat je ze zo makkelijk zelf kunt maken.

  2. Het echt een lekkere lunchsnack. Vooral het maisdeeg heeft een lekkere lichtzoete smaak.

  3. Ik heb ook corndogs gegeten in amerika, maar ik vind juist de combinatie zoet-zout niet zo lekker. Het gefrituurde maïsbeslag is wel echt erg zoet. Amerikanen zijn er kennelijk gek op, maar er is een reden waarrom ze in Europa nergens te koop zijn.

  4. Maismeel is polenta?

  5. van lieverloo-van der heijden

    wat nog gemakkelijker is , sinds 2018 real americans corndog te verkrijgen bij scraffy’s road diner , ze zijn te bestellen bij hun website http://www.scraffysroaddiner.nl , en worden bij je thuis bezorgd

  6. wij gaan ze een andere keer maken omdat het een opdracht is voor school lijkt me wel lekker

  7. het was niet al te lekker

  8. Lukt het ook met maizena?

Laat reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*