Corndogs. Warme worst op een stokje in een jasje van deeg. We aten ze voor het eerst op Pier 39 in San Francisco. Zonnetje op ons gezicht, geur van zee en strand, geluiden van zeehonden op de achtergrond…dat alles droeg natuurlijk bij aan de uiteindelijke smaak. Want super lekker, dat waren de corn dogs die we daar bij een kraampje kochten. Vooral zoonlief vraagt er nog regelmatig om.
Net zo lekker in Nederland!
Een regenachtige maandagmiddag in Den Haag, geur van natte gymspullen en zonnebloemolie. Geluid van tram 2 op de achtergrond….Maar de corndogs die ik vandaag bakte smaakte gewoon net zo goed als toen in Amerika. Homemade in Den Haag! En het is nog reuze makkelijk ook. Meer Amerikaanse snacks maken? Wat dacht je van Reese’s peanutbutter cups? Of chocolate chip cookies?
Homemade corndogs
- Blikje grote knakworsten
- 60 gram bloem
- 60 gram maismeel
- 1 eetlepel suiker
- 2 theelepels bakpoeder
- 100 ml. melk
- 1 ei
- zout/peper
- 500 ml. zonnebloemolie
- Zonnebloemolie (ca. 500 ml.)
Extra nodig: wokpan, saté prikkers
Verwarm de zonnebloemolie langzaam op matig vuur in een grote wok. Prik elke knakworst in de lengte op een grote saté prikker. Doe bloem, maismeel, suiker en bakpoeder in een beslagkom. Kluts in een hoge smalle maatbeker de ei en melk. Spatel dit mengsel door de bloem tot een mooi beslag. Giet dit beslag over in de hoge smalle maatbeker en laat ca. 10 minuutjes staan.
Ik heb de corndogs helemaal overgeslagen in Amerika, vond ze er niet zo lekker uitzien maar dat blijken ze dus wel te zijn!! Leuk dat je ze zo makkelijk zelf kunt maken.
Het echt een lekkere lunchsnack. Vooral het maisdeeg heeft een lekkere lichtzoete smaak.
Ik heb ook corndogs gegeten in amerika, maar ik vind juist de combinatie zoet-zout niet zo lekker. Het gefrituurde maïsbeslag is wel echt erg zoet. Amerikanen zijn er kennelijk gek op, maar er is een reden waarrom ze in Europa nergens te koop zijn.
Salted caramel, pizza met ananas, volgens mij zijn er wel meer zoet-zout combi’s waar we ook in Europa dol op zijn. Gelukkig maar dat smaken verschillen.
Maismeel is polenta?
Maismeel is in principe hetzelfde als polenta (meel van mais) alleen is polenta grover gemalen en maismeel fijner gemalen!
wat nog gemakkelijker is , sinds 2018 real americans corndog te verkrijgen bij scraffy’s road diner , ze zijn te bestellen bij hun website http://www.scraffysroaddiner.nl , en worden bij je thuis bezorgd
wij gaan ze een andere keer maken omdat het een opdracht is voor school lijkt me wel lekker
het was niet al te lekker
Lukt het ook met maizena?
Nee daar lukt het zeker niet mee