Hoewel ik nog steeds van mening ben dat de lekkerste frietjes uit de frituurpan komen, zo langzamerhand ben ik ook wel fan van de airfryer geworden. Een veelzijdig apparaat, dat feitelijk veel gerechten kan klaarmaken die je normaal in de oven zou doen. En in kortere tijd! Zo maakte ik onlangs deze gezonde knapperige kikkererwten snack.
Kikkererwten
En als we het over veelzijdig hebben, dan valt de kikkererwt ook zeker in die categorie. Lekker als groente of bijvoorbeeld op een lekker bladerdeegtaartje. Het is natuurlijk ook de basis voor een heerlijke hummus. En van het vocht – acquafaba genaamd – kun je zelfs vegan meringue maken. Het functioneert hetzelfde als eiwit!
Knapperige kikkererwten snack
Knapperige kikkererwten snack
Wat heb je nodig:
Ingrediënten
- 400 gram kikkererwten uit blik
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 theelepel ras-el-hanout kruidenmix of bijvoorbeeld za'atar
Aan de slag!
- Laat de kikkererwten goed uitlekken en dep ze droog met keukenpapier.
- Meng er de olijfolie en kruidenmix door en breng op smaak met zout. Doe in het bakje van de airfryer en bak 15 minuten op 200 graden.
- Bewaar in een luchtdichte trommel. Al zijn ze direct uit de airfryer het allerlekkerst!