Home » Knapperige kikkererwten snack
Knapperige kikkererwten snack

Knapperige kikkererwten snack

Hoewel ik nog steeds van mening ben dat de lekkerste frietjes uit de frituurpan komen, zo langzamerhand ben ik ook wel fan van de airfryer geworden. Een veelzijdig apparaat, dat feitelijk veel gerechten kan klaarmaken die je normaal in de oven zou doen. En in kortere tijd! Zo maakte ik onlangs deze gezonde knapperige kikkererwten snack.

Bladerdeegtaartje met pompoen

Kikkererwten

En als we het over veelzijdig hebben, dan valt de kikkererwt ook zeker in die categorie. Lekker als groente of bijvoorbeeld op een lekker bladerdeegtaartje. Het is natuurlijk ook de basis voor een heerlijke hummus. En van het vocht – acquafaba genaamd – kun je zelfs vegan meringue maken. Het functioneert hetzelfde als eiwit!

Knapperige kikkererwten snack

Knapperige kikkererwten snack

Knapperige kikkererwten snack

Knapperige kikkererwten snack

In de airfryer maak je in een handomdraai deze gezonden knapperige kikkererwten snack met kruidenmix naar keuze
Afdrukken Pin
Gang: Borrelhapje, snack
Keuken: Westers
Trefwoord: airfryer, makkelijk, vegetarisch
Voorbereidingstijd: 2 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 17 minuten
Porties: 2 personen

Wat heb je nodig:

Ingrediënten

Aan de slag!

  • Laat de kikkererwten goed uitlekken en dep ze droog met keukenpapier.
  • Meng er de olijfolie en kruidenmix door en breng op smaak met zout. Doe in het bakje van de airfryer en bak 15 minuten op 200 graden. 
  • Bewaar in een luchtdichte trommel. Al zijn ze direct uit de airfryer het allerlekkerst!
Delen op Facebook

 

Summary
recipe image
Recipe Name
Knapperige kikkererwten snack
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

Laat reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*