Ik heb overwogen deze snack gewoon een Nederlandse naam te geven, maar op één of andere manier klinkt mini gepofte aardappel snack toch net wat minder lekker. Mini jacket potato bites dus, die zowel in het Engels als in het Nederlands lekker en eenvoudig te maken zijn!
Gepofte aardappel
Gepofte aardappel, ik ben er dol op. Maar het is vaak best een flinke hap! Ik bedacht me dat het leuk zou zijn een soort mini versie te maken, en deze dan te serveren als hapje voor op de borrelplank. En ze zijn best geslaagd moet ik zeggen. Heel eerlijk? Ik at er gewoon zes als lunch die dag!
Vulling
Je kunt gepofte aardappel met van alles en nog wat vullen. Wil je bijvoorbeeld een wat ‘slankere’ vulling, gebruik dan kwark. Ook lekker (en romiger): creme fraiche, MonChou zacht en luchtig of kruidenroomkaas. In Oostenrijk doen ze er vaak ook nog uitgebakken spekjes bij, mmmm!
Mini jacket potato bites
Mini jacket potato bites
Wat heb je nodig:
Ingrediënten
- 500 gram krieltjes ongeschild, schoongewassen
- olijfolie
- fleur de sel/zeezoutvlokken
- 50 gram cheddar kaas geraspt
- 1 bakje Monchou zacht en luchtig alternatief: zure room, creme fraiche
- lente-ui of bieslook
Aan de slag!
- Verwarm de oven voor op 225 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Prik de krieltjes rondom een beetje in met een vork (3-4 keer prikken). Bestrijk rondom dun met olijfolie (gaat het handigst met een bakkwastje). Leg op de bakplaat en bestrooi met wat fleur de sel.
- Bak in de oven in 30 minuten gaar. Laat een kwartiertje afkoelen.
- Snijd de krieltjes in (niet helemaal door). Schep in ieder krieltje wat geraspte cheddar kaas. Vul ieder krieltje af met Monchou of zure room. Dit gaat het makkelijkst wanneer je dit in een plastic zakje doet waar je een puntje vanaf knipt (geïmproviseerde spuitzak).
- Bestrooi tenslotte met wat ringetjes lente-ui of fijngesneden bieslook.