Voor ons dit jaar geen borrelhapjes voor de buis. Sinds een aantal jaren vieren wij – als het even kan – oud- en nieuw in het buitenland. En dan bij voorkeur in de zon. Liefst niet te ver, langer dan een week lukt niet gezien school en werk. En om […]
Snack
Vier snelle en makkelijke Halloween snacks!
Komende zaterdag is het Halloween. Ik zet hieronder een paar leuke en makkelijke Halloween snacks voor je op een rij. Iets meer tijd? Bekijk dan ook eens de andere Halloween snacks die ik gemaakt hebt: de graveyard chocolat mousse en de Halloween cupcakes! Bloederige vingers Snijd van de bovenkant […]
Gevulde kaassoesjes
Kaassoesjes, ik ben er dol op! Ik kocht ze voorheen bij een luxe banketbakker, een prijzige delicatesse. Maar zelf gevulde kaassoesjes maken is eigenlijk helemaal niet moeilijk. En verslavend lekker! Gougères Een variant op gevulde kaassoesjes zijn de zogenoemde gougères. Ongevulde soesjes waarin de kaas in het deeg is verwerkt. […]
Homemade corndogs
Corndogs. Warme worst op een stokje in een jasje van deeg. We aten ze voor het eerst op Pier 39 in San Francisco. Zonnetje op ons gezicht, geur van zee en strand, geluiden van zeehonden op de achtergrond…dat alles droeg natuurlijk bij aan de uiteindelijke smaak. Want super lekker, dat […]
Zelf mayonaise maken
Het stond al een poosje op mijn food bucketlist: zelf mayonaise maken. Ik had dat dus echt nog nooit gedaan. En op een of andere manier leek het me super lastig. Maar na wat Youtube filmpjes te hebben bestudeerd kwam ik er al snel achter dat je twee methodes hebt. […]
Tip voor Vaderdag: kaneelbroodjes
Morgen is het vaderdag! Daarom wil ik met jullie dit eenvoudige maar o zo lekkere recept voor kaneelbroodjes delen! Want het allermooiste vaderdagcadeau is wat mij betreft altijd zelfgemaakt! Tekeningen, asbakken van klei (okay, in de jaren 80/90, nu natuurlijk allang niet meer), papieren stropdassen, waardebonnen voor autowassen, allemaal cadeaus die […]
Groentechips
In de Food we love box van april zaten Violet queen perupas aardappelen. En aangezien ik dit kwartaal nog de groentechips op mijn food bucketlist had staan leek het me leuk om deze prachtige paarse aardappeltjes hiervoor te gebruiken. Ik kocht ook nog een grote winterwortel en een zoete aardappel. […]
44 miljoen moestuintjes…..dat zijn een heleboel radijsjes (+ receptje tzatziki radijs)
Tijdens de afgelopen actie heeft Albert Heijn maar liefst 44 miljoen (!) moestuintjes weggegeven. Vier-en-veertig miljoen! Dat zijn een heleboel radijsjes, worteltjes, bosaardbeien en basilicumplantjes! Er even vanuit gaande dat die miljoenen tuintjes ook allemaal zijn uitgepakt, bewaterd en bezaaid. En daarna nog meer water hebben gehad. Vervolgens zijn omgepot […]
Snack attack! Geroosterde kikkererwten
Trek in een lekkere en toch gezonde snack? Maak dan eens deze geroosterde kikkererwten. Boordevol ijzer, vitame B en eiwitten. Maar ook gewoon erg lekker! Ik gebruikte dit keer de Baharat kruidenmix van Jonnie Boer. Baharat betekent letterlijk ‘specerij’ in het Arabisch en is populair in het Midden Oosten. Het […]
Vier de lente met deze cheesecake strawberries!
Hoera, het is lente! Ik ben een echt lente mens, word blij van de eerste zonnestraaltjes, krokussen en narcissen! Weg met de ovenschotels en de stamppotten, erin met de pastasalades en veel vers fruit! In de supermarkt vond ik een doos prachtige grote aardbeien. Ideaal voor dit leuke en simpele recept […]