Tussen al het zoete geweld van chocoladeletters, borstplaat en pepernoten, is een hartige Sinterklaas snack wellicht een goed idee. Deze filodeeg ‘zak van Sinterklaas’ snack is gevuld met pittig gehakt en paprika! Filodeeg Filodeeg heeft de naam lastig te zijn. Dat klopt ook wel een beetje, maar het is ook […]
Snack
Herfst bruschetta – met paddenstoelen en vijgen
Bruschetta’s zijn heerlijk als borrelhapje of voorgerecht. Traditioneel worden ze vaak gemaakt met tomaat en basilicum. Maar ik had zin in een echte herfst bruschetta, met heerlijke paddenstoelen en vijgen! Bruschetta Het woord bruschetta komt van het Latijnse woord ‘bruscare’ wat op kolen roosteren betekent. Het wordt in Italië geserveerd […]
Big Mac rolls
Ik heb dit recept van de blog van EllouisaCooking, die op haar beurt weer geïnspireerd was door iemand anders. Ik ben geen hamburger eter, maar deze Big Mac rolls zijn echt een aanrader! Knapperig versus zompig In plaats van zo’n vreselijk wit broodje, heb je nu een knapperige buitenkant, met […]
Argentijnse empanadas met pittig gehakt
Ik at voor het eerst empanadas tijdens een Argentijnse wijnproeverij bij restaurant La Tabla. Een onwijs lekkere warme snack, die je kunt maken met diverse vullingen. Ik maakte dit keer Argentijnse empanadas met een heerlijke vulling van pittig gekruid gehakt met uien en paprika. Empanada Een empanada is gevulde deegwaar die […]
Tempura van oesterzwam
Heerlijk bij de borrel, maar ook een lekker bijgerecht bij bijvoorbeeld een curry of rijsttafel, deze tempura van oesterzwam. Tempura Tempura is een bereidingswijze waarbij ingrediënten worden gedoopt in beslag en dan kort gefrituurd. Door het beslag aan te maken met ijskoud water (eventueel met koolzuu) wordt het baksel extra […]
Gevulde eieren 2.0 – met truffel en Aziatische twist!
Een klassieker op iedere verjaardag sinds de jaren 80: gevulde eieren. En nog steeds maak ik ze regelmatig. Want het is en blijft een heerlijke snack. Wel bedacht ik een aantal variaties op de vulling, zeg maar gevulde eieren 2.0! Blije kip witjes Met pasen eten we meestal extra veel […]