Nu het weer maar zo heerlijk warm blijft en het volop zomer is, vertoeven we ook lekker veel buiten. Zeker in de namiddag voor gezellig borrel of barbecueën in de tuin. Vlees, vis, salades en brood, ik vind zoveel dingen lekker. Zoals deze pittig gemarineerde kipsaté met mango-yoghurt dip bijvoorbeeld!
Kleine hapjes
Omdat er bij een barbecue vaak zoveel verschillende soorten hapjes zijn – die ik eigenlijk allemaal wel wil maar niet op kan – maak ik vaak de hapjes in een maatje kleiner. Dan kan ik toch alles proeven. De saté heb dus ook in kleinere stukjes gesneden en voor een uurtje in de marinade gezet. En daarna op een maatje kleinere stokjes geregen. Je koopt dit soort leuke stokjes heel goedkoop bij winkels als Action of Xenos.
Het staat heel leuk om twee stokjes met wat yoghurt-mango dip in een glaasje te serveren, bijvoorbeeld als borrelhapje.
Pittig gemarineerde kipsaté met mango-yoghurt dip
Wat heb je nodig (4 personen)
- 300 gram kipfilet in stukjes
Voor de marinade heb je nodig:
- 1 gesnipperd sjalotje
- 2 teentjes fijngehakte knoflook
- 1 rode peper – klein snijden, zaden verwijderen
- 4 el arachideolie
- 2 el citroensap
- 2 el ketjap manis
- 2 el ketjap medja
- 2 el gembersiroop
- Peper & zout
De marinade en de kip goed door elkaar roeren, afdekken en uurtje in de koelkast laten staan. Daarna op de barbecue of grill gaar grillen.
Voor de verandering heb ik eens geen pindasaus bij de saté gemaakt maar een heerlijk frisse mango-yoghurt dip. Deze is ook nog eens heel makkelijk te maken en wordt koud gegeten.
Voor de mango-yoghurt dip heb je nodig:
- 5 el griekse Yoghurt
- 5 el mango chutney
- 1 tl citroensap
Deze ingrediënten door elkaar roeren en met peper & zout op smaak maken.