Bijna weekend! Eén van de aller, aller, allerlekkerste snacks voor bij een glaasje wijn of port zijn deze voortreffelijke kaaskoekjes.
Het geheim?
Het geheim van voortreffelijke kaaskoekjes zit ‘m in het gebruik van goede ingrediënten. Echte boter dus, een vers geraspte kaas. Met slechts drie ingrediënten (nootje erop is optioneel) eet je – wat mij betreft dan – de lekkerste snack ter wereld! Hier in huis blijven ze nooit lang liggen. Fan van kaas? Ook lekker bij de borrel zijn deze geitenkaaslollies met pistachecrumble.
Voortreffelijke kaaskoekjes
Wat heb je nodig:
- 100 gram bloem
- 100 gram roomboter
- 100 gram geraspte kaas (kaassoort naar smaak)
- (eventueel) walnoten of pecannoten
Meng de bloem, boter en kaas tot een stevig deeg en rol die tot een worst van ca. 5 cm. doorsnede. Wikkel in huishoudfolie en leg een half uur in de koelkast. Verwarm de oven voor op 175 graden. Bekleed het rooster met bakpapier, snijd de deegworst in dunne plakken en leg ze op het rooster. Doe op ieder koekje eventueel een halve walnoot of pecannoot. Bak de koekjes in ca. 20 minuten lichtbruin in de oven. Blijf er even bij, de baktijd kan variëren per kaassoort en oven. Laat ze niet te bruin worden. Haal uit de oven en laat afkoelen op het rooster.
Hoelang vantevoren kun je deze maken? En hoe kun je ze het beste bewaren?
Als je ze in een luchtdichte (koek)trommel bewaard blijven ze dagenlang goed. Als je er vanaf kunt blijven tenminste…