Door gastblogger Anne-Marie Blok – Ik houd van soep. Nu de herfst weer is aangebroken maak ik dus lekker vaak soep. Rijk gevuld met groente, en zo veelzijdig! Zo eet ik regelmatig soep als lunch en als avondmaaltijd. Ik eet er dan wat brood bij. Hoewel de pompoen deze maanden om aandacht schreeuwt, dit keer geen pompoensoep. Maar juist een frisse courgettesoep met avocado, rucola en munt.
Snel klaar!
En, niet onbelangrijk: deze soep is in 15 minuten klaar. Soep uit blik is dus officieel geen optie meer. Heb je een borrel of geef je een etentje? Serveer deze soep dan als amuse in een klein glaasje. Gejuich gegarandeerd. Eet smakelijk! De smaak te pakken? Maak dan ook eens deze snelle tomaten-groenten soep!
Courgettesoep met avocado, rucola en munt
Wat heb je nodig (voor 4 kommen)
Bereidingstijd: ongeveer 15 minuten
- 1 courgette
- 2 eetrijpe avocado’s
- 30 gr. rucola
- Blaadjes van twee takjes verse munt
- 1 ui
- 1 teen knoflook
- 1 half groentebouillonblokje
- 500 ml. water
En hoe maak je de courgettesoep met avocado?
Snijd de courgette in hele kleine blokjes en de ui en de knoflook fijn. Door de courgette heel klein te snijden kun je de kooktijd later verkorten. Kook de courgette, de ui en de knoflook gedurende 10 minuten in het water met het halve bouillonblokje. Schil de avocado’s en snijd deze in kleine stukjes. Voeg na 10 minuten de rucola, de stukjes avocado en de blaadjes munt toe en pureer alles tot een gladde soep.
Tip: serveer je de soep als amuse? Doe er dan een klein scheutje vers citroensap bij.