Soep in de zomer? Dan wel graag een koud soepje! Heerlijk hartig en verfrissend tegelijk. Zoals deze koude komkommersoep met kokos en feta.
Koude soep
Soep eet ik meestal warm, maar op een zomerse dag is deze koude soep echt super lekker. De bekendste koude soep is natuurlijk de Spaanse gazpacho, gemaakt van o.a. tomaten en paprika. Het is belangrijk om de soep echt ijskoud te serveren, desnoods met een ijsklontje erin.
Meenemen
De soep is ook handig om mee te nemen in een thermosfles voor bijvoorbeeld de werklunch om te serveren op en gezellige picknick. Lekker met focaccia brood! Doe de feta en muntblaadjes in een apart bakje en decoreer bij het serveren.
Komkommersoep als amuse
De hoeveelheid van deze soep is meer formaat ‘amuse’ dan ‘kom soep’. Wil je meer maken (of serveer je de soep voor 4 personen), verdubbel dan eenvoudigweg de hoeveelheden.
Ook zo’n fan van kokos? Ik zette de 10 lekkerste recepten met kokos (zoet en hartig) voor je op een rij!
Koude komkommersoep met kokos en feta
Wat heb je nodig (2 personen)
Ingrediënten
- 1 komkommer
- 3 eetlepels kokosmelk
- 1 eetlepel (Griekse) yoghurt
- 1 sjalotje
- Paar blaadjes verse munt (+ eventueel extra ter decoratie)
- Scheutje limoensap
- Blokjes feta
Was de komkommer (schil de komkommer niet, de vitamines zitten juist vlak onder de schil). Snijd overlangs doormidden en verwijder de zaadlijsten met een theelepel. Snijd de komkommer in blokjes. Hak het sjalotje fijn en doe de komkommer samen met het sjalotje, de yoghurt, munt, kokosmelk en limoensap in een blender of keukenmachine. Maal helemaal fijn. Breng op smaak met zout en versgemalen zwarte peper.
Laat de soep in de koelkast door en door koud worden.
Serveer in kleine glaasjes en decoreer de soep met blokjes feta en blaadjes munt.