Voor de foodblogswap van februari mocht ik koken van de blog van Martine van Duizenden1dag Ik kookte al eerder van haar blog, dus ik wist dat er genoeg lekkers te vinden was. Ik koos uiteindelijk voor een lekker soepje, de maissoep met gerookte kip.
Maissoep
Ik maak niet zo heel vaak een maaltijdsoep, voornamelijk omdat ik er mijn gezin niet echt blij mee maak. Zij vinden soep geen avondeten. Ik serveerde er een hele stapel quesadillas bij, maar alsnog…. Zelf ben ik wel dol op soep, dus tegenwoordig vries ik het maar in eenpersoonsporties in, lekker voor mee naar het werk als lunch.
Gerookte kip
Om er wat meer een maaltijdsoep van te maken voegde ik dus gerookte kip toe. Gerookte forelfilet lijkt me ook wel een goede combi bij deze soep. Of gewone kipfilet, kan ook. Ik check meestal gewoon wat er in de aanbieding is in de folder van Hoogvliet! De resterende maiskorrels voegde ik toe aan de parelcouscoussalade die ik had klaargemaakt voor mijn werklunch de volgende dag!
Voor een beetje extra Mexicaanse pit voegde ik er Tabasco chipotle aan toe. Dit gaf de soep echt een lekkere gerookte, licht pittige kick!
Maissoep met gerookte kip
Wat heb je nodig (4 personen)
Ingrediënten
- 2 uien
- 1 ½ blik mais a 300 gram (totaal dus 450 gram mais)
- 2 bouillonblokjes (kip of groentebouillon)
- 500 ml water
- 3 theelepels kerriepoeder
- 400 ml kokosmelk
- 2 eetlepels olijfolie
- Ca. 300 gram gerookte kip, in reepjes
- Koriander naar smaak
- Tabasco chipotle naar smaak
Snipper de uien. Doe de olijfolie in een soeppan en fruit de uien een paar minuten. Voeg nu de kerriepoeder, water, kokosmelk en de verkruimelde bouillonblokjes toe. Roer alles goed door en breng aan de kook. Zet het vuur laag en voeg nu 400 gram mais toe. Houd ca. 50 gram mais achterwege. Laat 10 minuten op laag vuur pruttelen.
Pureer de soep met een staafmixer. Het hoeft niet volledig fijn te zijn, de soep heeft een licht grove structuur. Roer er vervolgens de retirerende maiskorrels, gerookte kipfilet en fijngehakte koriander door. Breng op smaak met Tabasco chipotle of zout en peper.
Deze soep was ik zelf alweer vergeten. Jouw versie klinkt ook erg lekker!
Heb ik ook vaak hoor, dat ik recepten van mijn blog ‘vergeet’ 🙂