Home » Oosterse wortelsoep
Oosterse wortelsoep

Oosterse wortelsoep

Ja hoor, ik heb de smaak inmiddels helemaal te pakken. Ik hou van soep! Wie had dat kunnen denken. Voordeel is dat er weer een wereld aan receptjes voor mij opengaan. Zo veel lekkers te proberen! Bovendien is soep de ideale manier om wat extra groente binnen te krijgen. Ik ben toch al niet zo’n groente-eter….. In deze lekkere pittige Oosterse wortelsoep gaat maar liefst een kilo wortels. De verse gember, cayennepeper en de djerek poeroet blaadjes geven deze soep een heerlijke kruidige, licht-pittige Oosterse smaak. Een aanrader!

Oosterse wortelsoep

Aziatische ingrediënten

Djerek poeroet blaadjes heb ik altijd in een bakje in de vriezer liggen. Je koopt ze bij de toko of de Aziatische supermarkt waar ze ook in de vriezer te vinden zijn. Bevroren blijven de blaadjes lange tijd goed en je haalt gemakkelijk 2 a 3 blaadjes uit de vriezer om ze bevroren bij je curry of soep te gooien. Wat mij betreft dé smaakmaker van de Aziatische keuken. Meer lezen over Aziatische ingrediënten?

Oosterse wortelsoep

Wat heb je nodig (voor ca: 6 personen):

Ingrediënten

  • 1 kilo wortelen
  • 2 eetlepels kokosolie
  • 1 ui
  • Stukje verse gember (ca. 3 centimeter)
  • 3 blaadjes djerek purut (bij de toko, vers uit de diepvries)
  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • ½ theelepel cayennepeper
  • 1 blokje tuinkruidenbouillon (voor 1 liter)
  • 400 ml kokosmelk
  • zout en peper

Ter decoratie: koriander of peterselie, gedroogde gebakken uitjes, geraspte kokos

Schil en snipper de ui. Verhit in een grote pan de kokosolie en fruit hierin de ui in ca. 5 minuten. Snij de wortelen grof, schil en rasp de gember. Voeg de wortelen, gember, kerriepoeder en cayennepeper toe en bak nog 5 minuten mee.

Maak ondertussen bouillon van 1 liter water en het blokje tuinkruidenbouillon. Voeg dit – samen met de kokosmelk – toe aan de wortelen. Doe de blaadjes djerek purut erbij. Breng aan de kook en laat – met het deksel schuin op de pan – ca. 15 minuten koken totdat de wortels zacht zijn. Haal met een opscheplepel wat wortel eruit voor de decoratie en verwijder de djerek purut blaadjes (die kun je weggooien).

Pureer met een staafmixer de soep helemaal glad. Breng op smaak met flink wat zout en versgemalen zwarte peper.

Schep in kommen of borden en decoreer met fijngesneden wortel, koriander of peterselie, geraspte kokos en gebakken uitjes.

Summary
recipe image
Recipe Name
Oosterse wortelsoep
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

4 Comments

  1. Karin van Dam

    grappig dat je ineens van soep bent gaan houden en fijn voor ons want dan krijgen we natuurlijk weer de lekkerste recepten te zien. Ik ben gek op soep maakt niet uit wat voor soep maar meestal wordt het voor het weekend verse tomaten groentensoep. Ik maak dan een grote pan zodat er ook een bak naar mijn moeder en naar de kinderen kan. Soto ajam soep en pindasoep daar kan je mij voor wakker maken.

  2. Ik hou van soep! Het rare is dat ik het wel voornamelijk in de herfst en winter eet. In de lente en zomer bijna niet. Vooral soepjes met gember. Dat is lekker verwarmend. Ik ga je recept een keer proberen! Dank voor de tip.

Laat reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*