Het is jammer dat ik in huis eigenlijk de enige echt soep fan ben. Daarom maak ik het minder vaak dan ik eigenlijk zou willen. Deze paprikasoep met kruidenroom bijvoorbeeld, die zou ik best wel vaker willen eten!
Extra’s in of bij de soep
Ik wil wel altijd wat extra’s in of bij mijn soep. Herken je dat? Een klodder crème fraiche in de tomatensoep, of stokbrood met kaas op de uiensoep. Hartige granola is ook zo lekker in de soep! Of vermicellisoep, ook zo lekker. In Duitsland koop ik altijd lettervermicelli. Lekker kinderachtig. En bij de soep eet ik het liefste brood, ciabatta of stokbrood. Of deze lekkere garlic breadsticks!
Ik zou de soep natuurlijk ook prima kunnen invriezen. In eenpersoonsporties, zodat ik altijd verse soep voor mijzelf heb liggen. Alleen de kruidenroom zou ik wel apart maken en pas toevoegen als de soep is opgewarmd.
Verse kruiden
Nu het zomer is heb ik altijd een heleboel verse kruiden op mijn balkonnetje staan. Peterselie, bieslook, koriander, munt en basilicum heb ik eigenlijk altijd wel. Altijd lekker voor een verse pesto of kruidenboter. En geen curry zonder koriander!
Paprikasoep met kruidenroom
Wat heb je nodig:
Ingredients
- 3 grote gele paprika’s
- 1 ui
- 4 teentjes knoflook
- 1 eetlepel olijfolie
- 750 ml bouillon (groente of kip)
- 150 gram mascarpone
- Flinke hand verse kruiden (peterselie en bieslook zijn het lekkerst)
Extra nodig: soeppan, staafmixer
Zo maak je paprikasoep met kruidenroom
Hak de kruiden fijn, pers 1 teentje knoflook uit en roer dit door de mascarpone. Breng op smaak met zout en peper en zet tot gebruik in de koelkast.
Verhit de olijfolie in een ruime pan en fruit hierin de gesnipperde en drie teentjes geperste knoflook. Voeg ook de paprika toe (in repen of blokjes) en bak ongeveer 5 minuten. Voeg de bouillon toe, breng aan de kook en laat 15 minuten zachtjes koken op een laag vuur.
Pureer de soep met een staafmixer en breng op smaak met zout en peper. Serveer met een flinke lepel kruidenroom en brood.