Home » Thai coconut dumpling soup
thai coconut dumpling soup

Thai coconut dumpling soup

Degene die mij al een poosje volgen weten dat ik het liefste twee keer per dag warm eet: lunch en avondeten. Voor de lunch houd ik het makkelijk hoor, ik heb dan ook een heel repertoire aan warme 15-minuten gerechten. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze Thai coconut dumpling soup? Een hartverwarmend heerlijk soepje dat in 10 minuten klaar is!

eenpersoonsmaaltijd orzotto met tomaat

15 minuten lunches

Ik heb diverse gerechten op mijn blog staan die in een kwartiertje op tafel kunnen staan. En ook nog vaak te maken voor één persoon. Zoals deze (favoriete) orzotto met tomaat. Of een heerlijke omelet met truffel! Maar ik haal ook mijn neus niet op voor een eenvoudige tosti met ham en kaas hoor. Telt voor mij ook als ‘warm eten’!

thai coconut dumpling soup

Dumplings

Deze dumpings van Bibigo zijn super makkelijk om altijd in de vriezer te hebben. Ze zijn niet alleen heel erg lekker, maar ook nog eens in drie minuten te bereiden in de magnetron. Je kunt ze – zoals ik nu deed – in de soep eten, maar ook zo los met een lekkere topping of dip van bijvoorbeeld sojasaus, kewpie mayonaise of hoisinsaus. Je koopt deze dumplings o.a. bij mijn favo Aziatische supermarkt Amazing Oriental (zowel online als in één van de 25 winkels in Nederland.

thai coconut dumpling soup

Thai coconut dumpling soup

thai coconut dumpling soup

Thai coconut dumpling soup

Een heerlijke snelle en vullende soep!
Afdrukken Pin
Gang: Soep
Keuken: Thais
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Totale tijd: 10 minuten
Porties: 1 persoon

Ingrediënten

  • 250 ml kippenbouillon (water + half bouillonblokje)
  • 100 ml kokosmelk
  • 1 teentje knoflook
  • 1 theelepel verse gember geraspt
  • zonnebloemolie
  • 1 eetlepel rode curry pasta
  • 1 theelepel sojasaus
  • 1 theelepel vissaus
  • 1 theelepel sesamolie
  • 1 theelepel palmsuiker
  • 1 scheutje limoensap
  • 3 dumplings
  • verse koriander of lente-ui

Aan de slag!

  • Rasp het teentje knoflook en bak deze – samen met de gember en de rode curry pasta - een half minuutje in wat zonnebloemolie aan in de pan.
    1 teentje knoflook, 1 theelepel verse gember, 1 eetlepel rode curry pasta, zonnebloemolie
  • Doe er de kippenbouillon en kokosmelk bij. Breng op smaak met sojasaus, vissaus, sesamolie, palmsuiker en limoensap. Roer alles goed door en laat 5 minuten koken.
    250 ml kippenbouillon, 100 ml kokosmelk, 1 theelepel sojasaus, 1 theelepel vissaus, 1 theelepel sesamolie, 1 theelepel palmsuiker, 1 scheutje limoensap
  • Bereid de dumplings in de magnetron volgens de aanwijzingen op de verpakking.
    3 dumplings
  • Doe de soep in een kom en serveer er de dumplings in. Top af met fijngehakte koriander of ringetjes lente ui.
    verse koriander of lente-ui
Delen op Facebook

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

Laat reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*