Of ik nu voor mijn gezin moet koken of alleen voor mijzelf: ik maak altijd een warme maaltijd klaar, bij voorkeur ook voor de lunch. Ik heb diverse single vrienden en vriendinnen die aangeven het soms best lastig te vinden om een eenpersoonsmaaltijd te maken. Daarom start ik een nieuwe serie met eenpersoonsmaaltijden. Die bij voorkeur ook nog eens lekker snel te maken zijn, goed betaalbaar, gezond en lekker. In dit deel de eenpersoonsmaaltijd paddenstoelen lasagne.
Lasagne
Lasagne leent zich bij voorkeur natuurlijk voor een grote ovenschaal. Maar wie heeft er nu zin om vervolgens vier dagen lasagne te eten. Ik kocht deze super leuke eenpersoons ovenschaal bij Xenos. Waarom zou je niet gewoon een eenpersoonsmaaltijd lasagne maken?
Eenpersoonsmaaltijden
Ook in deze serie verschenen:
Orzotto met tomaat
Plaattaartje met pompoen
Orzotto met garnalen
Cobb salade
Gnocchi met boter en salie
Eenpersoonsmaaltijd paddenstoelen lasagne
Eenpersoonsmaaltijd paddenstoelen lasagne
Wat heb je nodig:
Ingrediënten
- 200 gram paddenstoelen naar keuze
- 1 scheutje olijfolie
- 1 kleine ui
- 1 teentje knoflook
- 1 theelepel oregano gedroogd
- 150 ml melk
- 15 gram roomboter
- 15 gram bloem
- 50 gram geraspte kaas
- 1/2 bol mozzarella
- 3 lasagnevellen vers of gedroogd
- nootmuskaat
Aan de slag!
- Hak de paddenstoelen grof. Snipper de ui. Verhit de olie en fruit hierin de ui een paar minuten. Pers een teentje knoflook uit en voeg toe.
- Voeg de paddenstoelen toe en bak nog enkele minuten op een hoog vuur. Bestrooi met oregano en breng op smaak met zout en peper. Neem van het vuur.
- Smelt de roomboter in een steelpannetje op laag vuur. Voeg de bloem toe en roer tot alle bloem door de boter is opgenomen (roux). Giet er beetje bij beetje de melk bij en breng op een iets hoger vuur al roerend aan de kook. Voeg 25 gram van de geraspte kaas toe en breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
- Verwarm de oven voor op 180ºC.
- Verdeel een paar eetlepels bechamelsaus over de bodem van de ovenschaal. Leg hierop een lasagnevel (snijdt eventueel bij/breek door). Verdeel de helft van de paddenstoelen over het lasagnevel en schep hierop een paar eetlepels bechamelsaus. Verdeel wat plakjes mozzarella (1/4 bol) erover. Leg hierop weer een lasagnevel, de andere helft van de paddenstoelen, bechamelsaus en mozzarella. Eindig met het derde lasagnevel en de resterende bechamelsaus. Bestrooi met de resterende 25 gram geraspte kaas.
- Bak de paddenstoelenlasagne in het midden van de oven in circa 30 minuten gaar en goudbruin.
Hallo! Paddenstoelen lasagne was heel erg lekker! Ook makkelijk te maken. Bedankt voor het recept.
Leuk om te horen!