Home » Hot ’n smokey mini taco’s
hot 'n smokey mini taco's

Hot ’n smokey mini taco’s

Deze hot & spicy mini taco’s zijn een leuke appetizer of borrelhap! Serveer ze kant-en-klaar of laat iedereen zijn of haar eigen mini taco vullen. De ideale starter voor een gezellige avond!

hot 'n smokey mini taco's

Mini taco’s

Mini taco’s zijn eenvoudig om te maken en voor te bereiden. Ik gebruikte een (mini) muffinvorm en een uitsteker/serveerring van 8 cm. doorsnede. In plaats van een uitsteker kun je ook bijvoorbeeld de onderkant van een glas of een opengemaakt blikje gebruiken. Uit een grote tortilla haalde ik – met een beetje goed mikken – 7 taco’s, uit een gewone 4. En hoe leuk is mijn houten taco houder?

Hot ’n smokey

Het is super handig om altijd een aantal kruidenmixen in huis te hebben. Zoals deze hot ’n smokey kruidenmix bijvoorbeeld. Je brengt er niet alleen het gehakt mee op smaak, het is ook onmisbaar in een heerlijke butter chicken curry of om een beetje spice te geven aan je pastasaus! De kruidenmix geeft zowel pit als een rokerige diepte aan je saus, lekker!

Restjes tortilla

Afsnijdsels van de tortilla over? Snijd ze in driehoekjes, bestrijk met wat olijfolie en bak ze – op een bakplaat met bakpapier – in 10 minuten knapperig in een oven op 200 graden. Voila, je zelfgemaakte tortilla chips!

Hot ’n smokey mini taco’s

hot 'n smokey mini taco's

Hot 'n smokey mini taco's

Een waanzinnige lekker borrelhapje waarvan je blijft eten!
Afdrukken Pin
Gang: Borrelhapje
Keuken: Mexicaans
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Porties: 8 stuks

Ingrediënten

Aan de slag!

  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Steek uit iedere tortilla 4 mini rondjes. Smeer beide kanten in met olijfolie met een bakkwast. Zet de muffinvorm op zijn kop en vouw er de mini tortilla's tussen (zie foto). Heb je geen vorm, dan kun je de taco's ook over het de spijlen van het bakrooster hangen.
    2 stuks tortilla wraps, olijfolie
    crispy mini taco
  • Bak in vijf minuten in de oven lichtbruin. Haal uit de oven en laat helemaal afkoelen totdat ze knapperig zijn.
  • Roer het gehakt rul in de boter of olie. Roer er de hot 'n spicey kruidenmix door.
    150 gram rundergehakt, 1 eetlepel boter of olie om in te bakken, 2 theelepels hot 'n spicey kruidenmix
  • Snij de avocado in kleine blokjes
    1/2 avocado
  • Vul de mini taco's met het gehakt en top af met avocado, cheddar kaas en zure room.
    zure room, cheddar kaas
  • Serveer direct (je kunt de mini taco's en de vulling al eerder maken ter voorbereiding, maar vul ze pas vlak voor serveren) of laat iedereen zijn eigen taco vullen.
Delen op Facebook

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

Laat reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*