Home » Roze gevulde eieren (voor Valentijnsdag!)
Roze gevulde eieren

Roze gevulde eieren (voor Valentijnsdag!)

Klassieke gevulde eieren, ik kan er mijn zoon (en mijzelf) eigenlijk altijd wel blij mee maken. En ook met verjaardagen of feestjes staan ze altijd op tafel. Voor een romantisch tintje (Valentijnsdag!) maakte ik dit keer roze gevulde eieren!

Roze ravioli met ricotta vulling

Bietensap

Ik lust bijna alles, maar bietjes….nee, dat krijg ik echt niet weg. Maar bietensap is wel de ultieme natuurlijke kleurstof. Voor bijvoorbeeld deze prachtige roze ravioli. Of dus voor roze gevulde eieren. Het goede nieuws? Je proeft er gelukkig niets van! Je koopt bietensap, van bijvoorbeeld Zonnatura, gewoon bij de supermarkt.

Roze gevulde eieren

Gevulde eieren

Ik vul mijn eieren meestal gewoon ‘klassiek’. En dat betekent bij ons met wat zout en veel Zaanse mayonaise. Want die is gewoon de lekkerste. Maar wil je eens wat anders, kijk dan ook eens naar mijn recept ideetjes voor gevulde eieren 2.0, met truffel of met een Aziatische twist.

Valentijns recepten - koektaart

Valentijnsrecepten

Meer recept inspiratie nodig voor lekkere Valentijnsrecepten?

Roze gevulde eieren

Roze gevulde eieren

Roze gevulde eieren

Roze gevulde eieren

Klassiek gevulde eieren met een roze tintje!
Afdrukken Pin
Gang: Borrelhapje
Keuken: Nederlands
Trefwoord: Valentijnsdag
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 3 uur
Totale tijd: 3 uur 5 minuten
Porties: 8 stuks

Wat heb je nodig:

Ingrediënten

  • 4 eieren
  • 500 ml bietensap
  • 50 ml (wijn)azijn
  • 2 eetlepels suiker
  • Zaanse mayonaise naar smaak
  • Platte peterselie fijngehakt (optioneel)

Aan de slag!

  • Kook de eieren in 8 minuten hard. Laat schrikken en pel de eieren.
  • Doe de bietensap, azijn en suiker in een klein schaaltje of pannetje en roer tot de suiker is opgelost. Leg de gepelde eieren erin en zorg dat ze helemaal onderstaan. Leg eventueel een bordje op de eieren zodat ze onder blijven.
  • Laat 3 uur staan.
  • Halveer de eieren overlangs, verwijder het eigeel. Prak het eigeel met een vork en breng op smaak met (veel) Zaanse mayonaise, peper en zout. Doe de vulling in een spuitzak en vul hiermee de eieren.
  • Bestrooi (eventueel) met fijngehakte platte peterselie.
Delen op Facebook

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

Laat reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*