Hoewel ik geen vegetariër ben, probeer ik wel regelmatig een dagje geen vlees of vis te eten. Ik vind het ook heel leuk om vegetarische varianten op favoriete gerechten te bedenken. Van mijn favoriete snack – de bang bang shrimps -maakte ik een heerlijke vegetarische variant: de bang bang mushrooms. […]
Vegetarisch
Gyoza met paddenstoelen (vegetarisch)
Je kunt mij er ’s nachts voor wakker maken: gyoza. Een heerlijke smaakvolle snack of maaltijd, die – eenmaal gevouwen – ook nog eens in een handomdraai te bereiden zijn. Ik zorg er dan ook voor dat ik altijd een voorraad in de vriezer heb. Van de Aziatische supermarkt of […]
Okonomiyaki van Wagamama your way
Ik ben zo blij dat we sinds kort in Den Haag (okay, Leidschendam, bijna Den Haag) ook een Wagamama restaurant hebben. In The Mall of the Netherlands kan ik nu ook genieten van de heerlijke gyoza’s, bang bang shrimps en de okonomiyaki van Wagamama! Wagamama your way Geen Wagamama in […]
Cilbir recept voor Turkse eieren met yoghurt
Nu we richting de Pasen gaan is het ook op My happy kitchen tijd voor recepten met eieren! Daar staan er al een heleboel van online, maar dit recept voor Cilbir, Turkse eieren met yoghurt en kruidige boter, mag wat mij betreft niet ontbreken! Eieren pocheren Eieren pocheren lijkt lastig […]
Omelet met truffel en kaas
Heb je van de feestdagen (of een andere gelegenheid) nog een aangebroken potje truffeltapenade staan? Maak als lunch voor jezelf dan eens deze heerlijke omelet met truffel en kaas! Eieren Een eitje gaat er altijd wel in. Bovendien zijn extra eiwitten goed voor je wanneer je, net als ik, niet […]
Vegan pekingeend van oesterzwammen
Pekingeend, wij zijn er hier in huize Otter dol op! Maar ik heb het nog nooit zelf gemaakt. We kopen altijd kant-en-klare eend bij de Aziatische supermarkt. Deze vegan pekingeend van oesterzwammen maakte ik wel zelf! Pekingeend Een hele pekingeend bereiden is een behoorlijke en tijdrovende klus. En de eend […]