Sinds ik in het bezit zijn van een mooie Weber BBQ – en natuurlijk een diploma heb gehaald – is ons gezin weer vaak in het park te vinden. En omdat mijn man niet van vis houdt is de BBQ bij uitstek geschikt om juist dat lekker te eten. Vandaag laat ik je drie manieren van vis bereiden op de BBQ zien.
BBQ in the park
Wij wonen op een flat, en barbecueën op het balkon mag niet. Gelukkig bevindt zich op vijf minuten van ons huis een prachtig recreatiegebied (Madestein) waar dat wel mag. Dus hop, de Weber BBQ in de auto, tafel, stoeltjes en picknickmand mee, en genieten maar.
Vis bereiden op de BBQ
Vis is bij uitstek geschikt om te bereiden op de BBQ. Want snel klaar en ontzettend smaakvol. Doordat mijn man niet van vis houdt eet ik het minder vaak dan ik zou willen. Gelukkig heb ik in Bodhi een partner in crime gevonden dus als Peter moet werken genieten wij van pannen vol mosselen of spaghetti alle vongole. Of van vis op de barbecue dus!
Hele vis bereiden
Ik kocht een handig rooster waarin je een hele vis kunt bereiden. Een rode forel bijvoorbeeld. Als je die bij de visboer koopt is deze al overlangs ingesneden. Smeer de buitenkant en binnenkant in met wat olijfolie, en vul de vis met verse kruiden (ik gebruikte rozemarijn) en schijfjes citroen. Leg ook wat citroen bovenop de vis en sluit het rooster. Je bereidt de vis op directe hitte, in ca. 6 minuten per kant. Zalig!!
Visspiesjes
Je kunt vis natuurlijk aan spiesjes rijgen. Snijd in blokjes (zalm, kabeljauw, tonijn) of gebruik zoals ik grote garnalen, die ik eerst even heb gemarineerd in olijfolie en (heel veel) knoflook.
Wissel af met stukjes paprika, ui, champignon of wat je lekker lijkt. Een paar minuten op directe hitte op de BBQ en klaar!
Vispakketjes
Je kunt vis ook in een pakketje ‘en papilotte’ bereiden. Dit betekent in papier. In de oven doe je dat in bakpapier, op de barbecue in aluminiumfolie. Op deze manier blijven alle smaken en sappen in het pakketje behouden.
Vooral zalm is heel geschikt voor deze bereidingswijze. Neem een stuk aluminiumfolie en leg hier een moot zalm op. Breng op smaak met zout en peper en wat citroensap. Beleg de zalm vervolgens met groente (tomaatjes, ui, prei, groene asperges) en kruiden (dille, peterselie) of bijvoorbeeld kruidenroomkaas of pesto. Vouw het pakketje dicht en bak ca. 8 minuten op directe hitte.
Bereid jij weleens vis op de BBQ?
Ook handig:
Dit artikel is een advertorial. Hierdoor blijft deze blog actief en werkend. Bedankt voor je support! Lees voor meer informatie mijn disclaimer
Heerlijk! Wat kijkt dat visje sip haha…. Wij eten heel graag vis op de bbq. Gamba spies of zalm spies met citroenschijfjes.
Zou ik ook doen als ik die vis was 🙂 Zalmspiesjes met citroen is ook een goed idee!