Home » Gegratineerde mosselen uit de oven
Gegratineerde mosselen uit de oven

Gegratineerde mosselen uit de oven

Ik eet graag mosselen. Maar aangezien mijn man geen liefhebber van vis is, zijn twee kilo mosselen (de meest gangbare hoeveelheid) vaak teveel voor een maaltijd voor mij. Geen probleem, de gekookte mosselen eet ik met liefde de volgende dag weer, maar dan gegratineerde mosselen uit de oven!

Thaise mosselen

Mosselen

Vroeger zei men dat je mosselen kon eten wanneer de R in de maand zat. En dus niet in mei, juni, juli en augustus. Later werd dat ‘wanneer de r in het seizoen zit’. Dus niet in de lente (mei en juni). Tegenwoordig zijn mosselen eigenlijk het hele jaar rond goed verkrijgbaar. Neem wel een beetje ‘grote’ mosselen, dan heb je veel meer visvlees. Jumbo of Imperial of Super zijn prima formaatjes. Reken op 1 kilo per persoon als hoofdmaaltijd.

Thaise mosselen

Gekookte mosselen

Gekookte mosselen vind ik traditioneel klaargemaakt het lekkerst. Gewoon gekookt met wat groente in witte wijn of bier. Maar ook voor een schaal mosselen met roquefort mag je me altijd wakker maken! Wil je een deel van deze mosselen de volgende dag gratineren? Verwijder deze dan voordat je de roquefort saus toevoegt. Een restje mosselen kun je ook heerlijk paneren en bakken!

Gegratineerde mosselen

Natuurlijk maak je de kruidenboter voor de gegegratineerde mosselen zelf! Een lekker recept voor kruidenboter vind je natuurlijk op mijn blog. Echt, je proeft het verschil. Ben je echt een luie kok, dan mag je wat mij betreft ook kant-en-klare kruidenboter gebruiken. Serveer de mosselen als voorgerecht of borrelhapje.

gegratineerde mosselen uit de oven

Gegratineerde mosselen uit de oven

gegratineerde mosselen uit de oven

Gegratineerde mosselen uit de oven

Mosselen over van de maaltijd? Gratineer ze met kruidenboter in de oven!
Afdrukken Pin
Gang: voorgerecht
Trefwoord: vis
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 8 minuten
Totale tijd: 13 minuten
Porties: 4 personen

Wat heb je nodig:

Ingrediënten

  • 1 kilo mosselen gekookt, in de schelp
  • 100 gram kruidenboter
  • 1 citroen
  • 1 grote ciabatta

Aan de slag!

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Maak de mosselen open en gooi de bovenkanten van de schelpen weg. Leg de mosselen in een ovenschaal en verdeel de kruidenboter over elke schelp. Zet de ovenschaal ongeveer 8 minuten in de oven op 200 graden. Serveer de hete mosselen met partjes citroen en sneetjes ciabatta brood.
    1 kilo mosselen, 100 gram kruidenboter
  • Zet de ovenschaal ongeveer 8 minuten in de oven.
  • Serveer de hete mosselen met partjes citroen en sneetjes ciabatta brood.
    1 citroen, 1 grote ciabatta
Delen op Facebook

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

Laat reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*