Zomer op je bord, zo kan ik deze kokosgarnalen met mango chilisaus het best omschrijven. Dit moet je gewoon een keer maken, zo lekker. Ook als het geen zomer meer is!
Kokosgarnalen
Ik heb altijd wel een zak grote gepelde garnalen in de diepvries liggen. Want super lekker in de pasta of bij de bbq (surf & turf spiesjes anyone?). Deze kokosgarnalen zijn in een handomdraai gemaakt en doen het goed bij zowel lunch, borrel als buffet.
Ook zo’n fan van kokos? Ik zette de 10 lekkerste recepten met kokos (zoet en hartig) voor je op een rij!
Mango chilisaus
Ik maakte al eerder mijn eigen zoete chilisaus. Het is namelijk overal lekker bij. Bij gegrilde garnalen, een tosti, als dipsausje, bij kaassticks of loempiaatjes. Waar niet bij? Deze mango chilisaus is zo mogelijk nog lekkerder! Zoet, fruitig en mild pittig. Als je te saus minder pittig wilt kun je eerst de zaadjes uit de chilipeper verwijderen. Net zo’n fan van garnalen als ik? Ik zette de 10 lekkerste recepten met garnalen voor je op een rij! En voor de visliefhebbers in het algemeen: de 10 lekkerste recepten met vis
Kokosgarnalen met mango chilisaus
Wat heb je nodig:
Voor de mango chilisaus:
Ingrediënten
- 250 gram mango vruchtvlees
- 1 grote rode chilipeper
- 2 teentjes knoflook
- 2 theelepels gemberpoeder
- 100 gr. suiker
- 50 ml water
- scheutje natuurazijn of citroensap
Voor de kokosgarnalen:
Ingrediënten
- 20 gram panko of paneermeel
- 40 gram gemalen kokos
- bloem
- 1 ei
- 20-25 grote garnalen (gepeld, uit de diepvries)
- Zout
- 2 eetlepels olie
Extra nodig: houten satéprikkers, weckfles
Maal de mango, peper en knoflook fijn in een keukenmachine. Doe het mengsel met een het water, azijn, gemberpoeder en de suiker in een klein pannetje. Zet op het vuur en roer totdat de suiker is opgelost. Laat het vijf minuten koken op een laag vuur.
Bewaar de saus in een schone fles of weckpot (even goed omspoelen met kokend water).
Ontdooi de garnalen (dat gaat makkelijk in een vergiet met koud water). Dep droog. Klop een ei los in een schaaltje. Meng in een ander schaaltje de panko met de gemalen kokos en een snuf zout. Vul een derde schaaltje met bloem. Haal de garnalen eerst door de bloem, dan door het ei en vervolgens door het panko-kokos mengsel.
Rijg per drie stuks aan houten spiesjes. Gewoon zo in pan bakken kan natuurlijk ook! Verwarm de olie in een koekenpan en bak de spiesjes in ca. 1 minuut per kant gaar. Serveer met de mango chilisaus.