Sinds eind vorig jaar zit er een viswinkel in het winkelcentrum onder mijn huis. Super blij ben ik daarmee, ik ben echt dol op vis. Mijn man helaas niet, daarom eet ik vaak vis als lunch (het voordeel van thuiswerken!). Onlangs maakte ik deze heerlijke variant op de bekende spaghetti carbonara: spaghetti carbonara met gerookte makreel in plaats van spek.
Spaghetti carbonara
Ik heb mij lang verdiept in het maken van dé perfecte spaghetti carbonara, het recept vind je uiteraard op mijn blog (net als het geschiedenisverhaal achter dit heerlijke gerecht). De lekkerste ooit at ik in Rome, daar zat ook nog vers geschaafde truffel op! Normaal maak je carbonara met guanciale, kinnebakspek. Ook wordt vaak pancetta gebruikt. De zoutige rooksmaak van spek kun je wat mij betreft prima vervangen door gerookte makreel. Ik was aangenaam verrast door deze heerlijke variant!
Gerookte makreel
Haal bij voorkeur een hele gerookte makreel bij je visboer. Het schoonmaken is in een handomdraai gebeurd. Maak een inkeping bij de staart en verwijder het vel aan beide kanten. Snijd vervolgens met een mes het vlees los langs de hoofdgraat. Een handige instructievideo vind je hier.
Dit bericht op Instagram bekijken
Vette vis
Makreel is een heerlijke vis die rijk is aan essentiële vetten (omega 3 en 6), vitaminen en mineralen. Past dus prima in een gezond voedingspatroon! Op Instagram kun je ook nog een kookvideo van dit recept bekijken!
Spaghetti carbonara met gerookte makreel
Spaghetti carbonara met gerookte makreel
Wat heb je nodig:
Ingrediënten
- 1 gerookte makreel
- 200 gram spaghetti
- 3 eierdooiers
- 1 handje Parmezaanse kaas vers geraspt
- zwarte peper vers gemalen
- peterselie fijngehakt
Aan de slag!
- Maak de makreel schoon. Scheur het vlees klein maar bewaar een paar grotere stukken ter decoratie.1 gerookte makreel
- Klop de eierdooiers los in een beslagkom. Voeg de Parmezaanse kaas toe en breng op smaak met zwarte peper.3 eierdooiers, 1 handje Parmezaanse kaas, zwarte peper
- Kook de pasta gaar in ruim kokend water met zout. Giet af en houd een beetje van het kookwater apart.200 gram spaghetti
- Voeg de afgegoten spaghetti toe aan het dooiermengsel en roer goed door. Voeg wat van het kookwater toe om een smeuïge saus te maken. Roer er de gerookte makreel door.
- Serveer met de grotere stukken makreel en fijngehakte peterselie.peterselie