Home » Zalm Wellington in éénpersoonsportie
Zalm Wellington in éénpersoonsportie

Zalm Wellington in éénpersoonsportie

Vier je één van de kerstdagen alleen? Dan is het nog steeds leuk om een lekker kerstdiner voor jezelf te bereiden. Deze zalm Wellington in éénpersoonsportie is een feestelijk en erg lekker gerecht, dat je vast helemaal in kerstsferen brengt. Overigens ook buiten de feestdagen om heel lekker!

Zalm Wellington in éénpersoonsportie

Eénpersoons portie

Veel recepten zijn gemaakt voor vier personen, ook op mijn blog. En niet altijd is het even makkelijk om terug te rekenen naar de hoeveelheden voor één persoon. Soms kan dat ook geeneens. Een optie kan zijn om een deel in te vriezen, zodat je later een lekkere zelfgemaakte maaltijd kan opwarmen. Maar nog leuker is het om een éénpersoons recept aan te treffen! Het is wel een vrij machtig gerecht, serveer er daarom alleen nog een groentegerecht bij.

Geschiedenis van beroemde gerechten

Beef Wellington

Deze zalm in bladerdeeg is een variatie op de beroemde beef Wellington, waarbij rosbief wordt ingepakt in bladerdeeg. Meer over de geschiedenis van beef Wellington lezen? Geheimpje: ik heb nu al drie keer geprobeerd beef Wellington te maken, het is me nog nooit goed gelukt…

Zalm Wellington in éénpersoonsportie

Zalm Wellington in éénpersoonsportie

Wat heb je nodig (per persoon):

Ingrediënten

  • 175-200 gram verse zalmfilet (zoveel mogelijk in een recht stuk)
  • 75-100 gram plakken gerookte zalmfilet
  • 20 gram boter
  • 50 gram (kastanje)champignons
  • Paar takjes bieslook
  • Rol vers bladerdeeg of plakjes uit de diepvries
  • 1 ei
  • Zout en peper

Verhit de oven voor op 200 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Snijd de zalmfilet in een recht stuk en bestrooi met zout en peper. Hak de champignons fijn. Verhit de boter in de koekenpan en bak op halfhoog vuur totdat alle vocht verdampt is. Meng er de fijngehakte bieslook door en breng op smaak met zout en peper. Laat afkoelen.

Leg de gerookte zalm in drie rijen op een stuk plasticfolie. Laat de plakken iets overlappen.

Verdeel hier het paddenstoelenmengsel over en leg de zalmfilet erop. Rol nu met behulp van de folie strak op. Rol het bladerdeeg uit en pak de rol in (wel ff het plastic verwijderen!). Laat op de vouwnaad een stukje overlappen, druk de randen goed aan, vouw de zijkanten naar binnen, druk goed aan en leg met de naad naar beneden op de bakplaat.

Steek eventueel nog wat leuke vormpjes uit het resterende deeg en plak die op de rol met water. Bestrijk het geheel met losgeklopt ei. Bak de zalm wellington in het midden van de oven gaar in 25 minuten. Haal uit de oven en laat 5 minuten rusten voordat je ‘m aansnijdt.

Bewaar het recept voor zalm Welington in éénpersoonsportie op Pinterest:

Summary
recipe image
Recipe Name
Zalm Wellington in éénpersoonsportie
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
0graygraygraygraygray Based on 1 Review(s)

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

2 Comments

  1. Kan ik dit recept . Zalm wellington van te voren maken ??

    • Nee dat zou ik niet doen. De kans bestaat dan dat het krokante bladerdeeg te slap wordt. Je zou het wel kunnen voorbereiden tot aan het afbakken (max. een dag van te voren). Haal dan een half uur van te voren uit de koelkast en bak af in de oven.

Laat reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*