Home » Kalfsbiefstuk gevuld met winterpeen en chorizo
Kalfsbiefstuk gevuld met winterpeen en chorizo

Kalfsbiefstuk gevuld met winterpeen en chorizo

Gastblog door Elsa van Seizoenenblog – Kalfsbiefstuk gevuld met winterpeen en chorizo is een traditioneel gerecht uit Portugal genaamd lagarto. Lagarto beteken hagedis in het Nederlands.  Dit gerecht kan in de braadpan, slow cooker of in de oven gemaakt worden. Ik heb gekozen om het in de oven te bereiden.

Kalfsbiefstuk gevuld met winterpeen en chorizo

Kalfsbiefstuk

Bij dit Portugese recept gebruiken we biefstuk, om precies te zijn het stuk uit de dijen. Ik heb gekozen voor kalfsbief omdat het meer bij onze Nederlandse smaak past. Dit Portugees vleesgerecht misstaat niet op het Paasmenu. Ideaal met Pasen omdat je dit gerecht binnen 1 ½ uur kunt serveren. Een heerlijk stuk vlees uit de oven. Hoeveel chorizo en winterpeen je kunt toevoegen hangt af van de dikte en lengte van het vlees. Vraag daarom bij de slager om vlees uit één mooi stuk. Ga je dit lekkere Portugese recept ook proberen?

Eenvoudige pastéis de nata

Meer Portugese recepten proberen?

Heb je deze Portugese recepten al geprobeerd?

Luxe gehaktrol op Portugese wijze
Bacalhau à Brás
Eenvoudige pasteis de nata

Kalfsbiefstuk gevuld met winterpeen en chorizo

Kalfsbiefstuk gevuld met winterpeen en chorizo

Kalfsbiefstuk gevuld met winterpeen en chorizo

Een heerlijk en authentiek Portugees vleesrecept
Print Pin
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Portugees
Trefwoord: pasen
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 1 uur 30 minuten
Totale tijd: 1 uur 45 minuten
Servings: 4 personen

Wat heb je nodig:

Ingredients

  • 800 gram kalfsbiefstuk
  • 70 gram chorizo
  • 1 winterpeen
  • 4 teentjes knoflook geperst
  • 1 glas witte wijn
  • olijfolie
  • grof zout

Aan de slag!

  • Haal het vlees een half uur van tevoren uit de koelkast zodat het op kamertemperatuur kan komen. Dep voor gebruik droog met keukenrol.
    800 gram kalfsbiefstuk
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Maak een gat met een spies en maak dat gat daarna groter met een mes. Vul het gat vervolgens met chorizo en winterpeen.
    70 gram chorizo, 1 winterpeen
  • Leg het vlees daarna in een ovenschaal. Giet olijfolie over het vlees, bestrooi het aan alle zijden met grof zout. Wees hier niet te zuinig mee. Wrijf nu de knoflook in over het gehele stuk vlees. Giet vervolgens de witte wijn in de ovenschaal en dek die af met aluminiumfolie.
    4 teentjes knoflook, 1 glas witte wijn, olijfolie, grof zout
  • Zet de schaal nu voor 90 minuten in de voorverwarmde oven. Neem halverwege even een kijkje, draai het vlees eventueel een keer en giet er wat van de saus over. De exacte tijd is afhankelijk van de dikte van het vlees. Eenmaal uit de oven snijd je het vlees in plakken en serveer direct.
    Bom apetito.
  • Tip: sperziebonen of spruitjes passen als groente prima bij dit gerecht. Daarnaast kun je er rijst, pasta of aardappelpuree bij serveren.
Delen op Facebook

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

One Comment

  1. Een erg leuk/lekker recept voor Pasen ☻

Laat reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*