Door gastblogger Dieneke van der Waal Eerder deze maand maakte ik ingelegde citroenen. Ik maakte daarmee heerlijke visballetjes met tomaat-paprikasaus en nog een tweede gerecht: biologische kippendij met zongedroogde tomaat en ingelegde citroen. Dit recept deel ik vandaag met jullie!
Ingelegde citroenen maken
Het is weinig werk om zelf ingelegde citroenen te maken, je hebt alleen wat geduld (vier weken!) nodig voordat je ze kunt gebruiken. Maar het loont de moeite altijd een pot klaar te hebben staan, je maakt er immers de lekkerste gerechten mee. En de ingelegde citroen geeft je gerecht direct die ‘midden-oosten’ touch. Ik vond de ingelegde citroen een ontzettend lekkere smaakmaker. Ben benieuwd wat jullie ervan vinden. In ieder geval eet smakelijk!
Biologische kippendij met zongedroogde tomaat en ingelegde citroen
Wat heb je nodig:
- 400 gram biologische kippendij
- 5 zongedroogde tomaten
- 1 ui
- 1 ingelegde citroen (alleen de schil, het pulp verwijderen)
- 1/2 theelepel lepel komijnpoeder
- 1 theelepel gemberpoeder
- Olijfolie
- 8 cherry tomaatjes
- 1 glas witte wijn
- 2 eetlepels geroosterde sesamzaadjes
- Peper & zout
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Druk de kippendij een beetje plat en uit elkaar. Kruid het vlees aan beide kanten met de specerijen. Snij de ui klein. Doe alles in een ovenschaal of tajine. Ik heb het gerecht in de oven gemaakt. Voeg de witte wijn bij het vlees en de ui in de ovenschaal. Snij de zongedroogde tomaat en de schil van de ingelegde citroen in stukjes en verdeel het over het vlees.
Leg de cherry tomaatjes in de ovenschaal er bij. Besprenkel alles met olijfolie.
Laat het gerecht in de oven 45-60 min stoven, draai het vlees halverwege een keertje om.
Bestrooi het vlees voor het opdienen met de geroosterde sesamzaadjes, en dien het op met rijst of Marokkaans/Turks brood en een salade.
Waarom zou je niet de hele citroen gebruiken?
Dat mag natuurlijk altijd, maar in de schil zit de meeste smaak!