Home » Vlees » Pagina 2

Vlees

Hongaarse goulash

Hongaarse goulash uit ‘Met mes & stokjes’

Het was in 2020 één van de laatste events voor corona echt uitbrak en alles op slot ging: de lunch thuis bij Mascha Lammes en Ronald Giphart, ter ere van de lancering van hun kookboek ‘De wereld Thuis’. Meer dan anderhalf jaar verder – en nog steeds niet coronavrij helaas […]

Kerstdiner

Feest op tafel met gevulde kalkoen

Altijd al eens zo’n prachtige gevulde kalkoen als centerpiece van je kersttafel willen maken? Grijp deze kerstmis je kans! Traditionele gevulde kalkoen Ik bestelde mijn gevulde kalkoen eenvoudig online bij Grutto. De kalkoen is traditioneel gevuld met tutti-frutti (pruimen, abrikozen, peren en appel) en kalkoengehakt. Omdat de kalkoen al is […]

Perfecte ribeye bakken

De perfecte ribeye bakken

Wij proberen thuis gevarieerd en goed te eten. Een eetpatroon dat zowel vlees, vis als vegetarische gerechten bevat. En wanneer we vlees eten, dan kiezen we voor kwaliteit. Geen plofkip of supermarkt gehakt dus. Ik eet liever een klein stukje echt goed vlees, dan een pan vol. Zoals een perfecte […]

surf en turf spiesjes

Surf en turf spiesjes voor op de bbq

Ik maakte voor het eerst kennis met het fenomeen ‘surf en turf’ tijdens een rondreis door Amerika in 1995. Vlees met vis, wat een rare combinatie? Maar ook een hele lekkere. Probeer vooral eens deze eenvoudige surf en turf spiesjes! Surf en turf In 1995 kenden we nog geen Starbucks […]

Gehaktbrood met ei

Gehaktbrood met ei

Een heerlijk gerecht voor bij de paasbrunch of het paasdiner, smaakt zowel warm als koud fantastisch. Dit gehaktbrood met ei is makkelijk om te maken en lust bijna iedereen! Gehakt met ei Ik at voor het eerst een gehaktbal met ei – een zogenaamd scotch egg – op vakantie in […]

stoofvlees in bier

Stoofvlees in bier, winters comfort food!

Toen ik onlangs in een artikel wilde linken naar dit favoriete recept van mijn man, kwam ik er achter dat ik die nog helemaal niet op mijn blog had staan! Daarom vandaag dit heerlijke winterse recept voor stoofvlees in bier. Sukadelappen voor stoofvlees Ik gebruik altijd het liefste sukadelappen. Het […]