Home » Vlees » Pagina 3

Vlees

saltimbocca alla romana

Saltimbocca alla romana

Dit heerlijke vleesgerecht van kalfsoester leent zich bij uitstek voor het kerstdiner. Je kunt het recept deels voorbereiden en de bereiding neemt maar weinig tijd in beslag. Saltimbocca alla romana is ook nog eens heel erg lekker! Saltimbocca De betekenis van saltimbocca is letterlijk ‘spring in de mond’. Het is […]

kip in nederland - kippen

Kip in Nederland, lekker en veelzijdig!

Deze week was ik aanwezig op een – vanwege corona – online event over kip in Nederland. Het event werd gepresenteerd door René Pluijm, tv-chef van ‘Pluijm’s eetbare wereld’. Nederlandse pluimveehouderij De Nederlandse pluimveehouderij is toonaangevend in de wereld. Er werken in de pluimveeverwerkende industrie in Nederland meer dan 11.000 […]

saté babi met pindasaus

‘Alle Indische keukengeheimen’ en recept saté babi

Het zal je vast niet verbazen dat we heerlijk hebben gegeten tijdens onze rondreis door Java en Bali. Van de lekkerste nasi, vis en saté tot het meest sappige fruit en onbekende groente. Toen ik van de uitgever het persbericht ontving van de herziene en uitgebreide bestseller Indische keukengeheimen, heb […]

Kippiepan: makkelijk en lekker borrelen

Omdat mijn schoonfamilie ver weg woont (Emmen, toch dik twee uur rijden) zien we elkaar niet zo vaak. Dus als we dan eens het weekend naar mijn schoonouders gaan, komt de rest van de familie vaak ook even buurten. Mijn schoonzus, mijn neefjes en aanhang. Super gezellig, er ontstaat dan […]

parelhoen met zuurkool uit de oven

Parelhoen met zuurkool uit de oven

Recepten met groot vlees zie je – buiten de feestdagen dan – niet zo vaak voorbijkomen in bladen en op foodblogs. En dat terwijl groot vlees eigenlijk eenvoudig te bereiden en heel smakelijk is! Deze parelhoen met zuurkool uit de oven is zalig in al zijn eenvoud! En geserveerd met […]