Niet alles wat ik in mijn keuken bereidt wordt even enthousiast ontvangen. Qua kipgerechten moet ik het op een of andere manier altijd opboksen tegen de Kentucky Fried Chicken. Een van de favoriete ‘restaurants’ van de heren in huis. Helaas won deze kip uit de oven met citroen en salie het […]
Vlees
Welkom!
Leuk dat je langs komt op mijn blog! Ik ben Anne-Marie (56). Hier deel ik mijn passie voor eten, koken, uit eten gaan, geschiedenis, reizen en alles wat het leven net wat leuker en sprankelend maakt.

Waren de jaren 10 het decennium van de salted caramel, in de jaren 20 is alles pistache wat de klok slaat!
Ik maakte van mijn favoriete hazelnootschuimgebak een pistache versie met de heerlijke pasta van @sovegansofinenl
Het is even een klusje maar dan je heb je ook wat. Vergeet niet op te slaan want geloof me, dit wil je!
Voor 4 gebakjes:
3 eiwitten
75 gram suiker
100 gram pistachenoten (gepeld en ongezouten)
150 gram poedersuiker
1 eetlepel maizena
350 ml slagroom
Zakje klopfix
Zakje vanillesuiker
Pot pistachepasta
Klop de eiwitten stijf met de suiker. Maal 75 gram pistachenoten fijn en spatel dit met de poedersuiker en maizena door het eiwitschuim.
Doe het schuim in een spuitzak met glad mondje en spuit 12 cirkels (6 cm doorsnede) op een bakplaat met bakpapier. Bak in een oven op 160 graden in ca 35 minuten gaar. Laat volledig afkoelen.
Klop de slagroom stijf met de klopfix en vanillesuiker. Doe in een spuitzak. Verkruimel 4 schuim cirkels en meng hier 25 gram grof gehakte pistachenoten door.
Leg 4 cirkels op een bord en smeer op iedere cirkel een dikke laag pistachepasta. Spuit hier een laagje slagroom op en bedek met een schuimcirkel (op z’n kop, platte kant boven).
Strijk de zijkanten af met slagroom en wentel door de pistache-schuim kruimels. Eindig met een slagroom toef bovenop. Zet een uurtje in de koelkast.
#pistache #pistacheschuimgebak #sovegansofine #pistachepasta #gebak #heelhollandbakt #hazelnootschuimgebak
20 uur ago

Sta jij ook altijd lang te twijfelen bij het schap met noodles en soep? Zoek niet verder! Want de Pho van @vifon_netherlands is namelijk écht next level lekker. Je maakt deze Vietnamese soep met authentieke smaak echt in een handomdraai. Ik voeg er zelf altijd nog wat extra groente aan toe, zoals lente-uitjes, taugé, radijs en natuurlijk crispy chili olie.
Je koopt de noodles en soep van Vifon bij Jumbo, Spar, Coop, Vomar, Plus of Amazing Oriëntal.
*samenwerking #vifon #vifoNDL #pho #vietnamese #soup #noodles #snelenlekker #smaakonthego
3 dagen ago

Verwelkom je gasten met Pasen (of ieder ander feestelijk moment) met deze mimosa 2.0 cocktail. In de cava drijven eetbare balletjes van sinaasappelsap. Als dat niet feestelijk is? Hoe je dit maakt (en ook prima al eerder kunt voorbereiden) lees je op mijn blog ➡️link in bio en stories.
#Mimosa #poppingmimosa #eetbareparels #sinaasappelsap #cocktail #cava #binnenstebuiten #pasen
5 dagen ago




Chocoladeflikken maak ik regelmatig als cadeautje. Met noten (omdat mijn vader die zo lekker vindt), met musketzaadjes (voor mijzelf), met gevriesdroogde frambozen voor mijn lieve vriendin of met muisjes voor een geboorte.
De Callebaut chocolade druppels, noten en frambozen bestel ik bij @noototheek, dé webwinkel voor heel veel lekkers! Recept via de link in bio en stories.
Geef jij weleens iets zelfgemaakt cadeau?
#gekregen #chocoladeflikken #studentenflikken #geboorteflikken #callebaut #noten #culicadeau #cadeau #noototheek #nootjes #frambozen
1 week ago

Beleef de ‘onderwaterwereld’ van Scheveningen tijdens een hilarisch leuk rondje GlowGolf! Sla met familie of vrienden een balletje (18-holes) tussen de vissen, meerminnen en piraten 🏴☠️ op deze glow-in-the-dark minigolfbaan. Je vindt @glowgolfscheveningen in de Palace promenade tegenover de Pier
#uitgenodigd #glowgolf #glowgolfscheveningen #minigolf #scheveningen #uitje #denhaag
3 weken ago

Als ik moest kiezen tussen nooit meer zoet of nooit meer hartig, dan koos ik voor nooit meer zoet. Ik heb een enorme zwak voor zout en umami. Deze hartige truffel truffels zijn dan ook meer dan fantastisch!
Via de link in stories het recept voor deze delicatesse. Misschien leuk voor Pasen?
#truffel #truffeltruffels #hartigetruffel #deliciousmagazine #umami #traktatie #roomboter #homemade #deliciousnederland #deliciousmoments
3 weken ago




Wat er zo’n grote glimlach op mijn gezicht tovert? Truffel! Zo veel liefde voor truffel! Bij de pas geopende @trattoria_umbra.nl in Scheveningen at ik bruschetta met truffel en pasta met truffel. That’s amore!
*uitgenodigd #trattoriaumbra #truffel #bruschetta #scheveningen #restaurant #denhaag #waareetdenhaag #review
3 weken ago

Dit is nou typisch zo’n gerecht dat zo ontzettend smaakvol is, dat zelfs de grootste carnivoor het vlees niet zou missen. De oesterzwam kebab is heerlijk gekruid en de pittige crispy haverrijst van @lassie_official maken dit comfort food gerecht helemaal af!
Voor 2 personen:
350 gram oesterzwammen
1 rode ui
100 gram haverrijst
1 eetlepel crispy chili oil
Houten spiesen
Voor de marinade:
3 el olijfolie
1 tl komijnzaad
1/2 tl kurkuma
1 tl paprikapoeder
1/2 tl knoflookpoeder
1/2 tl kaneel
1/2 tl koriander
1/2 tl kruidnagel
zout
Scheur de oesterzwammen in repen. Meng de kruiden met de olie tot een pasta. Voeg zout naar smaak toe. Snijd de ui in 4 parten en haal los. Meng de kruidenpasta met de oesterzwam en ui, zodat alles een laagje marinade heeft. Zet minimaal 2 uur weg.
Rijg de ui en oesterzwam afwisselend aan 4 spiesen.
Kook de haverrijst in 10 minuten gaar. Verwarm de oven voor op 200 graden.
Meng de rijst met een eetlepel crispy chili oil en spreid de rijst zo dun mogelijk uit op de bakplaat. Bak de rijst in 20 minuten knapperig. Leg er na 10 minuten ook de spiesen oesterzwam bij.
Serveer met knoflooksaus.
*samenwerking #lassie #haverrijst #vega #oesterzwam #kebab #crispyrice #lassierecepten #altijdgoed #thuiskoken #lassiehaverrijst #lassierijst
4 weken ago

Het is lente! Lekker ontbijtje met speltbrood, roomkaas en eetbare bloemen. Wat is jouw favoriete seizoen?
1 maand ago