Home » Parelhoen met zuurkool uit de oven
parelhoen met zuurkool uit de oven

Parelhoen met zuurkool uit de oven

Recepten met groot vlees zie je – buiten de feestdagen dan – niet zo vaak voorbijkomen in bladen en op foodblogs. En dat terwijl groot vlees eigenlijk eenvoudig te bereiden en heel smakelijk is! Deze parelhoen met zuurkool uit de oven is zalig in al zijn eenvoud! En geserveerd met zuurkool een heerlijk winters comfort food gerecht.

Parelhoen

Een parelhoen lijkt een beetje op een kalkoen en heeft een lichte wildsmaak. Ieder recept staat of valt natuurlijk bij goede ingrediënten. Dan zit je met de parelhoen van Label Rouge wel goed. Label Rouge is een Frans kwaliteitskeurmerk dat al meer dan 50 jaar staat voor producten van topkwaliteit. Ik kreeg deze parelhoen mee naar huis na een heerlijke lunch van Label Rouge pluimvee. ik maakte eerder van Label Rouge al een heerlijke hele kip uit de oven met honing en tijm.

parelhoen met zuurkool uit de oven

Zuurkool

De combi met zuurkool is natuurlijk heerlijk winters. Een paar takjes rozemarijn, een scheutje witte wijn, meer heb je niet nodig om het gerecht smaakvol te maken. En voor de liefhebbers: ik snijd de uitgebakken plakken vet spek na bereiden in stukjes en schep deze door de zuurkool! Serveer de parelhoen met zuurkool uit de oven met versgemaakte aardappelpuree.

parelhoen met zuurkool uit de oven

Parelhoen met zuurkool uit de oven

Wat heb je nodig (4 personen)

  • 1 hele parelhoen
  • 1 zak zuurkool naturel(ca. 500 gram)
  • 2 takjes rozemarijn
  • Scheutje witte wijn
  • Vier grote plakken vet spek
  • Peper en zout

Verwarm de oven voor op 180 graden

Neem een grote ovenvaste pan met deksel. Verdeel de zuurkool over de bodem.. Giet er een flinke scheut witte wijn bij en leg er de takjes rozemarijn op. Bestrooi de parelhoen rijkelijk met peper en zout en bedek met de plakken vet spek.

Bak de parelhoen gaar in ca. 75 minuten. Verwijder de spek plakken en snijd de eventueel fijn om door de zuurkool te verdelen.

Serveer met aardappelpuree.

Summary
recipe image
Recipe Name
Parelhoen met zuurkool uit de oven
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
31star1star1stargraygray Based on 9 Review(s)

Tags

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

One Comment

  1. Heel eerlijk is dit niet helemaal ‘mijn ding’. Ik denk dat ik nog nooit een dergelijk gerecht heb klaargemaakt. Mijn moeder deed dat overigens wel. Niet regelmatig, maar als ze bijvoorbeeld een gevulde kalkoen ging maken (dat kon ze zó goed. Heerlijk met gehakt van binnen) dan ging ze altijd naar de poelier in het centrum van Utrecht. Volgens mij bestaat die niet eens meer. Zo zonde.
    Ik vind het echt heel bijzonder dat je zoveel lekkere gerechten kan klaarmaken. Het inspireert zeker!

Laat reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*