Als je een keer wilt uitpakken tijdens een etentje maar niet uren in de keuken wilt staan, maak dan eens als voorgerecht deze coquilles met truffel. Een showstopper, die ook nog eens binnen een paar minuten op tafel staat. Coquilles Coquilles worden ook wel Sint Jacobsschelpen, coquille Saint Jacques of […]
voorgerecht
Gegratineerde mosselen uit de oven
Ik eet graag mosselen. Maar aangezien mijn man geen liefhebber van vis is, zijn twee kilo mosselen (de meest gangbare hoeveelheid) vaak teveel voor een maaltijd voor mij. Geen probleem, de gekookte mosselen eet ik met liefde de volgende dag weer, maar dan gegratineerde mosselen uit de oven! Mosselen Vroeger […]
Funghi al gorgonzola
Deze paddenstoelen met gorgonzola – funghi al gorgonzola op zijn Italiaans – vind je op de menukaart vaak terug bij de warme voorgerechten. Ik eet het echter graag als lunch, lekker met een paar plakjes ciabatta om de laatste restjes saus mee op te scheppen! Paddenstoelen De meest gegeten paddenstoelen […]
ceviche van coquilles met mango en passievrucht
Bij restaurant ByAmi at ik laatst een heerlijke ceviche van zeebaars met mango. Zo’n gerechtje blijft dan in mijn hoofd spelen en dus besloot ik mijn eigen variant te maken. Niet met zeebaars maar met coquilles. En met passievrucht! Deze ceviche van coquilles met mango en passievrucht is een heerlijk, […]
Caesarsalade op een stokje
Alle ingrediënten van de authentieke caesarsalade, maar dan op een stokje! Als dat geen leuke amuse of onderdeel van een voorgerecht voor Kerst is! Je kunt alle onderdelen van deze caesarsalade op een stokje prima een dag van tevoren voorbereiden, wel zo handig! Caesarsalade Romaine sla, croutons, ei en gebakken […]
Mini hartige tarte tatin
Je kent vast wel de tarte tatin, de beroemde Franse ‘omgekeerde’ taart met gekarameliseerde appeltjes. Ik maakte een mini hartige tarte tatin, met tomaatjes, balsamico en mozzarella. Een heerlijk voorgerechtje! Tarte tatin Ik vind het altijd leuk om te schrijven over de geschiedenis van beroemde gerechten of producten. Over de […]