Ik bespeurde laatst een tendens in mijn kookrepertoire: ik ben echt wel groot fan van voorgerechten! Inmiddels staan er al heel veel lekkere – en toch eenvoudig te maken – voorgerechten voor kerst online. Ik zette de 10 lekkerste voor je op een rij!
Voorgerechten voor kerst – vis
Zalmbonbon met gefrituurde kappertjes
Gerookte zalm gevuld met een heerlijke creme van mascarpone en mierikswortel. De gefrituurde kappertjes maken deze smaakbom af. Deze zalmbonbons zijn ook prima voor te bereiden, ideaal dus!
Bisque van rivierkreeftjes
Wie had gedacht dat je van de schalen en hoofden van rivierkreeftjes, zo’n goddelijke soep kon trekken. Deze bisque van rivierkreeftjes wil je proeven!
Garnalencocktail met whiskysaus
Een klassieker die nooit gaat vervelen, deze cocktail van hollandse garnalen met zelfgemaakte whiskysaus natuurlijk.
Millefeuille met gerookte forelcrème
Lijkt ingewikkeld, is het niet. Een millefeuille (een soort tompouce zeg maar) met gerookte forelcreme is het ideale voorgerecht voor de echte vis liefhebber.
Voorgerechten voor kerst – vlees
Carpaccio bonbon met truffelcreme
De Italiaanse klassieker in een iets ander jasje. Deze carpaccio bonbon is gevuld met een romige trufffelcreme en serveer je met rucola, Parmezaanse kaas en pijnboompitjes.
Vitello tonnato
Nog zo’n Italiaanse klassieker die niet in dit lijstje van voorgerechten voor kerst mag ontbreken: vitello tonnato. Laat de fricandeau snijden door de slager en maak de eenvoudige tonnato saus zelf.
Mini steak tartare
Een kleine versie van de originele steak tartare, opgediend in een stervorm met een kwartel eitje. Een zalige amuse of voorgerecht!
Hartige macaron met eendenlevermousse
Een beetje gewaagd maar wel heel lekker: een hartige macaron met eendenlevermousse. Voor de iets meer ervaren thuiskok met lef!
Voorgerechten voor kerst – vegetarisch
Gorgonzola mousse met perenchips
Een heerlijke smaak explosie, deze gorgonzola mousse met perenchips. De perenchips droog je zelf in de oven of airfyer, en smaakt heerlijk in combi met de kaas en noten.
Caprese candy canes
Een eenvoudig gerecht dat staat door de presentatie. De beroemde caprese salade (mozzarella, tomaat, basilicum) gepresenteerd als candy canes. Ook leuk voor het kerstdiner op school!
Christmas cracker van filodeeg
Deze christmas cracker van filodeeg is gevuld met brie en cranberrysaus. Een heerlijke hartig-zoet combinatie in een leuke verpakking!
Amuselepel met truffelcrème
Ieder jaar weer een hit hier in huis: eetbare amuselepels van bladerdeeg, in dit geval met een truffelcrème. Maar eigenlijk kun je er van alles op en mee serveren!