Carpaccio doet het altijd goed als lekker en luxe voorgerecht tijdens de feestdagen. Maar het is ook leuk – en niet te beschrijven zo lekker – om er eens een carpaccio bonbon met truffelcrème van te maken. Deze combi is echt goddelijk en ziet er ook nog eens feestelijk uit!
Carpaccio
Rond de feestdagen zie je het overal in de winkel liggen, verpakkingen geportioneerde carpaccio, vaak al voorzien van pijnboompitjes, kaas en andere toevoegingen. De lekkerste carpaccio haal je echter bij de slager!
Truffelcrème
De smaak van truffel is er een van luxe. Ik vind het zo lekker! Hier doet de combi van het vlees met de zachte romige truffelcrème het gewoon perfect. Verse zwarte of witte truffels zijn duur, maar met een potje truffeltapenade kom je een heel eind als je pasta’s, risotto of mayonaise op smaak wilt brengen met truffel. Truffeltapenade koop je bij AH of delicatessewinkels.
Voorgerecht
Eén bonbon per persoon is voldoende als voorgerecht. Haal ca. een half uur voor serveren uit de koelkast. Decoreer eventueel met wat rucola, pijnboompitjes, Parmezaanse kaas vlokken en/of geschaafde truffel.
Ken je trouwens de geschiedenis van carpaccio al? Een leuke anekdote voor bij het kerstdiner.
Carpaccio bonbon met truffelcrème
Wat heb je nodig (4 personen)
- 250 gram carpaccio
- 200 gram mascarpone
- 1 eetlepel truffeltapenade
- 4 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas
- Peper en zout
Ter decoratie (eventueel): rucola, pijnboompitjes, Parmezaanse kaas vlokken, geschaafde truffel
Extra: klein borrelglaasje, huishoudfolie
Roer de mascarpone los met de truffeltapenade en de geraspte Parmezaanse kaas en breng op smaak met vers gemalen zwarte peper en zout.
Bekleed een borrelglaasje met een ruim stuk plastic folie. Leg hierin een vierde van de carpaccioplakken, waarbij de plakjes elkaar overlappen. Vul met een vierde van de truffelcrème en vouw de bovenkant van de carpacciobonbon dicht. Draai nu de plasticfolie strak aan en verwijder de bonbon uit het glaasje. Leg de bonbon tot gebruik in de koelkast, en tenminste een uur zodat de bonbon goed kan opstijven. Maak zo ook de andere drie bonbons.
Hoe kan dit recept maar 2 sterren hebben! Hier vonden we het ongelooflijk lekker! En hebben ’t dan ook 5 sterren gegeven.
Dank je wel! Er zijn soms mensen die ‘voor de lol’ aan een heleboel recepten één ster geven. Vraag me niet waarom…
Hoi hoi. Kan ik de carpaccio bonbons 1 dag van te voren maken?
Alvast bedankt voor je antwoord
Fijne dagen
Ik ben denk ik te laat met reageren….maar het kan inderdaad!