Als je een keer wilt uitpakken tijdens een etentje maar niet uren in de keuken wilt staan, maak dan eens als voorgerecht deze coquilles met truffel. Een showstopper, die ook nog eens binnen een paar minuten op tafel staat.
Coquilles
Coquilles worden ook wel Sint Jacobsschelpen, coquille Saint Jacques of mantelschelpen genoemd. Reken op twee tot drie coquilles per persoon als voorgerecht . Je kunt verse coquilles kopen (hoe je ze schoonmaakt lees je in dit recept van coquilles met gember-limoenboter) of coquilles uit de diepvries kopen. Ik heb de schelpen bewaard van andere keren dat ik coquilles at (even afwassen en opbergen) maar scoorde laatst bij de kringloop ook leuke schelpen van aardewerk.
Een vegetariër of vegan op bezoek? Je kunt met koningsoesterzwammen verrassend lekkere vegan coquilles maken!
Truffel
Een verse truffel vind je niet zo snel in de winkel. Wel kun je online truffel in een potje kopen. Bijvoorbeeld bij Oil & Vinegar. Rasp de truffel (met bijvoorbeeld een kaasschaaf) in dunne schijfjes. Ook zijn er online verse truffels te koop, en rond de feestdagen vind je ze ook wel bij speciaalzaken of in groothandels als Makro of Sligro. Probeer – als het even kan – altijd een verse truffel te scoren. Er gaat niets boven de smaak ervan!
Coquilles met truffel
Coquilles met truffel
Wat heb je nodig:
- 2 Coquille schelpen
- 1 truffel- of kaasschaaf
Ingrediënten
- 6 coquilles
- 35 gram roomboter
- 1 verse truffel
- peper en zout
Aan de slag!
- Dep de coquilles droog met wat keukenpapier.6 coquilles
- Bak de coquilles – afhankelijk van de dikte – 1 tot 2 minuten per kant in de roomboter. Bestrooi met zout en peper.35 gram roomboter, peper en zout
- Serveer (eventueel in een schelp) met geschaafde truffel.1 verse truffel