Vorig jaar was de eetbare amuselepel met truffelcrème een groot succes. Vooral in combi met de winactie van de leuke lepelvormpjes. Deze keer maak ik een eetbare amuselepel met gorgonzolacrème. Een dergelijke uitsteekvorm voor een eetbare amuselepel koop je bij Bol.com.
Eetbare amuselepels voorbereiden
Zowel de eetbare amuselepels als de gorgonzalacrème kun je prima een dag van tevoren maken. Bewaar de amuselepels in een afgesloten trommel en de gorgonzolacrème in een spuitzak in de koelkast. Op de dag zelf hoef je dan alleen nog de bordjes op te maken en de crème op te spuiten. Wel zo makkelijk.
Bladerdeeg
Als je toch kant-en-klaar bladerdeeg gebruikt (je haalt een heleboel lepels uit één zo’ rol!) steek dan ook meteen wat leuke kerstvormpjes (zoals sterren of gingerbreadmen) uit het bladerdeeg. Doen het namelijk perfect bij een amusesoepje of op de borrelplank! Ik bestrooide de lepels met geschaafde amandelen. Als variatie zou je ook geraspte kaas of bijvoorbeeld maanzaad kunnen gebruiken. Wat jij lekker vindt!
Eetbare amuselepel met gorgonzalacrème
Wat heb je nodig:
- Rol vers bladerdeeg (of velletjes diepvriesbladerdeeg)
- 1 ei
- (eventueel) geschaafde amandelen, maanzaad of geraspte kaas
- Twee eetlepels mascarpone
- 25 gram gorgonzola (of Danish Blue als het wel wat scherper mag)
- Versgemalen zwarte peper
Verwarm de oven voor op 200 graden. Steek met de uitsteekvorm lepels uit het bladerdeeg. Druk de ronding van de lepel iets in met de achterkant van een theelepeltje. Bestrijk met losgeklopt ei en bestrooi eventueel met geschaafde amandelen die je iets fijn hebt geknepen, maanzaad of geraspte kaas.
Leg de lepels op een met bakpapier bekleedde bakplaat en bak in de oven in ca. 10 minuten goudbruin en gaar. Laat afkoelen.
Roer de mascarpone los met de gorgonzola of danish blue. Breng op smaak met zwarte peper. Doe de crème in een spuitzak en spuit mooie toefjes op de lepels.
Serveer direct na het opspuiten.