Deze paddenstoelen met gorgonzola – funghi al gorgonzola op zijn Italiaans – vind je op de menukaart vaak terug bij de warme voorgerechten. Ik eet het echter graag als lunch, lekker met een paar plakjes ciabatta om de laatste restjes saus mee op te scheppen!
Paddenstoelen
De meest gegeten paddenstoelen in Nederland zijn wel de champignons. En die kan je voor dit gerecht ook prima gebruiken. Maar waag je ook eens aan andere paddenstoelen. Er zijn zoveel heerlijke soorten. Zoals bijvoorbeeld mijn favoriete shiitake. Deze hebben net wat meer smaak en pit! Of neem een mengsel van verschillende paddenstoelen.
Gorgonzola
Gorgonzola is een blauwe kaas die toch nog vrij mild is. Ideaal voor de beginner. Ik eet zelf graag danish blue, net even iet sterker qua smaak. Maar voor dit gerecht is gorgonzola het meest geschikt. Het leuke kleine eenpersoons ovenschaaltje komt van Xenos. Super handig voor eenpersoonsmaaltijden (zoals deze heerlijke lasagne met paddenstoelen!)
Funghi al gorgonzola
Funghi al gorgonzola
Wat heb je nodig:
- Ovenschaaltje
Ingrediënten
- 150 gram paddenstoelen
- 1 teentje knoflook
- 75 gram gorgonzola
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel peterselie vers of gedroogd
- peper en zout
- ciabatta optioneel
Aan de slag!
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Scheur of snijd de paddenstoelen in wat kleinere stukjes. Doe in een kom en voeg hier de olijfolie, het uitgeperste teentje knoflook en de peterselie aan toe. Meng door elkaar en breng op smaak met zout en peper.150 gram paddenstoelen, 1 teentje knoflook, 2 eetlepels olijfolie, 1 eetlepel peterselie, peper en zout
- Doe de paddenstoelen in een ovenschaaltje. Snijd de gorgonzola in blokjes en verdeel dit over de paddenstoelen. Zet in de oven en bak 20 minuten.75 gram gorgonzola
- Serveer met plakjes ciabatta of ander brood naar smaak.ciabatta