Home » Funghi al gorgonzola
Funghi al gorgonzola

Funghi al gorgonzola

Deze paddenstoelen met gorgonzola – funghi al gorgonzola op zijn Italiaans – vind je op de menukaart vaak terug bij de warme voorgerechten. Ik eet het echter graag als lunch, lekker met een paar plakjes ciabatta om de laatste restjes saus mee op te scheppen!

Funghi al gorgonzola

Paddenstoelen

De meest gegeten paddenstoelen in Nederland zijn wel de champignons. En die kan je voor dit gerecht ook prima gebruiken. Maar waag je ook eens aan andere paddenstoelen. Er zijn zoveel heerlijke soorten. Zoals bijvoorbeeld mijn favoriete shiitake. Deze hebben net wat meer smaak en pit! Of neem een mengsel van verschillende paddenstoelen.

Gorgonzola

Gorgonzola is een blauwe kaas die toch nog vrij mild is. Ideaal voor de beginner. Ik eet zelf graag danish blue, net even iet sterker qua smaak. Maar voor dit gerecht is gorgonzola het meest geschikt. Het leuke kleine eenpersoons ovenschaaltje komt van Xenos. Super handig voor eenpersoonsmaaltijden (zoals deze heerlijke lasagne met paddenstoelen!)

Funghi al gorgonzola

Funghi al gorgonzola

Funghi al gorgonzola

Funghi al gorgonzola

Een heerlijk voorgerecht of lunch, lekker met ciabatta brood erbij
Afdrukken Pin
Gang: lunchgerecht, voorgerecht
Keuken: Italiaans
Trefwoord: vegetarisch
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Porties: 1 persoon

Wat heb je nodig:

  • Ovenschaaltje

Ingrediënten

  • 150 gram paddenstoelen
  • 1 teentje knoflook
  • 75 gram gorgonzola
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel peterselie vers of gedroogd
  • peper en zout
  • ciabatta optioneel

Aan de slag!

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Scheur of snijd de paddenstoelen in wat kleinere stukjes. Doe in een kom en voeg hier de olijfolie, het uitgeperste teentje knoflook en de peterselie aan toe. Meng door elkaar en breng op smaak met zout en peper.
    150 gram paddenstoelen, 1 teentje knoflook, 2 eetlepels olijfolie, 1 eetlepel peterselie, peper en zout
  • Doe de paddenstoelen in een ovenschaaltje. Snijd de gorgonzola in blokjes en verdeel dit over de paddenstoelen. Zet in de oven en bak 20 minuten.
    75 gram gorgonzola
  • Serveer met plakjes ciabatta of ander brood naar smaak.
    ciabatta
Delen op Facebook

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

Laat reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*