Deze gevulde portobello met camembert en honing maakte ik voor de maandelijkse foodblogswap. Ik mocht deze maand koken van de blog Great little kitchen. Geen onbekende voor mij, ik mocht op de blog van Stéphanie al een keer mee doen aan de rubriek ‘Een kijkje in de keuken van…’!
Kiezen, kiezen, kiezen
Een keuze maken uit een enorme hoeveelheid lekkere recepten is altijd het leukste en tegelijkertijd ook het moeilijkste van de foodblogswap. Stéphanie is net als ik dol op lekker eten en drinken (alhoewel, zijn alle foodbloggers dat niet?). Als ik een keuze wil maken houd ik meestal mijn eigen ellenlange ‘to cook’ lijst in gedachte. Wat staat daar nog op wat ik hier ook tegenkom? Mijn oog viel dus al snel op de gevulde portobello met geitenkaas.
Voor- of lunchgerecht
Ik heb nog niet zo heel veel voorgerechten op mijn blog dus dit gerechtje is een leuke aanvulling. Ik at deze portobello’s overigens zelf als warme lunch, en at ze dan ook allebei. Je kunt er dan eventueel nog een kleine salade bij serveren.
Gevulde portobello met camembert en honing
Wat heb je nodig (voorgerecht, 2 personen)
- 2 portobello’s
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- Stukje camembert
- Eetlepel pijnboompitjes
- Honing
- 2 takjes verse tijm
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd het steeltje van de portobello en snijd in stukjes. Snij de ui en en de knoflook fijn. Bak deze, samen met de fijngesneden portobello steeltjes, in een beetje olijfolie, glazig n een paar minuutjes. Breng op smaak met zout en peper.
Leg de portobello’s in een ingevet ovenschaaltje en smeer de binnenkant in met een beetje olijfolie. Vul ze met het uimengsel. Leg hierbovenop dunne plakjes camembert en bestrooi met de pijnboompitjes. Ris de blaadjes van de tijm en strooi er op.
Bak ca. 15 minuten in de oven. Sprenkel er vlak voor serveren nog wat honing over.
Zeg, die portobello’s heb je toch wel zelf gekweekt hè? En die honing is wel van je eigen bijen toch? 😉
Ziet er weer heerlijk uit Anne-Marie!
Wat dacht je dan Esther. Niets uit zakjes of pakjes hahahaha!
lijkt me heerlijk