Deze kip-truffel salade serveer je in slaschuitjes en vormen zo een heerlijk fris en licht voorgerecht. Ideaal wanneer je meerdere kleine gangen wilt serveren of als voorgerecht bij een ‘zwaar’ hoofdgerecht.
Little gems
Little gems zijn kleine kropjes romaine sla. Het wordt ook wel bindsla genoemd. Een lekkere vitamine bom (vitamine A, K, en C) maar de losse blaadjes sla zijn ook de ideale ‘onderlegger’ van bijvoorbeeld deze kip-truffelsalade. Door in dit recept blaadjes sla in plaats van toastjes te gebruiken krijg je een lekker en licht voorgerecht! En wist je dat je little gem slakropjes ook kunt grillen?
Truffelmayonaise
De kipsalade wordt op smaak gebracht met truffelmayonaise. Deze is verkrijgbaar van verschillende merken. Ik meng de mayonaise met crème fraiche om het geheel iets lichter te houden, maar proef vooral welke verhouding jij het lekkerst vindt! En heb je verse truffel, dan maak je de truffelmayo natuurlijk zelf! Schaaf er dan ook nog wat plakjes verse truffel over.
Kip-truffel salade
Wat heb je nodig (voorgerecht, vier personen):
Ingrediënten
- 200 gram kipfilet
- 1 bouillonblokje (kip, duh)
- 2 eetlepel crème fraiche
- 3 eetlepels truffelmayonaise
- 1 lente-uitje
- 1 eetlepel pistachenoten (ongezouten, gepeld)
- Zout en peper
- Kropje little gem/romaine sla
Kook de kipfilet in kokend water met een bouillonblokje in 15 minuten gaar. Laat 10 minuutjes afkoelen en trek het vlees met twee vorken helemaal los.
Snijd het lente-uitje in ringetjes. Hak de pistachenoten grof (ik druk ze meestal grof in een vijzel).
Meng de crème fraiche, truffelmayo, lente-ui en pistachenoten door de kip. Breng op smaak met zout en peper.
Serveer in blaadjes romaine sla of desgewenst op een toastje.
Mmmm lekker. Deze ga ik bewaren en eens uitproberen. Ik ben alleen niet zo weg van pistache nootjes. Zou ik deze ook kunnen vervangen?
Natuurlijk. Je kunt ze ook weglaten maar een lekkere bite kun je ze ook vervangen door bijvoorbeeld walnoten of hazelnoten.