Vandaag is het Vlaggetjesdag. Vroeger was het uitvaren van de haringvloot na Pinksteren de aanleiding om Vlaggetjesdag te vieren. Tegenwoordig is de komst van de Hollandse Nieuwe voor veel mensen de reden om een dagje naar Scheveningen te gaan. Rond deze dag wordt ook het eerste vaatje haring bij opbod […]
voorgerecht
Gnudi di ricotta met boter en salie
Op 24kitchen zag ik Jamie Oliver Italiaanse gnudi di ricotta maken. Nu heb ik een aantal jaar in Italië gewoond en veel geleerd over de Italiaanse keuken maar van gnudi had ik echt nog nooit gehoord. Het recept komt uit het boek Jamie’s comfort food. En comfort food is de […]
Vier keer lekker, snel en makkelijk met avocado
Ben jij ook zo’n fan van avocado? Heerlijk in plakjes op brood met een beetje zout en peper, meer heb je eigenlijk niet nodig. Maar je kunt nog veel meer lekkere gerechtjes maken met een avocado. Snel en makkelijk als ontbijt (met ei!), tussendoortje, voorgerecht of snack. Avocado met ei […]
Thom kha kai soep
Wat mij betreft de lekkerste soep ter wereld, deze Thom kha kai soep, ofwel Thaise kippensoep met kokos! De lekkerste at ik – buiten Thailand dan – bij Rakang Thai (aan de Beeklaan in Den Haag). Koop nooit de kant-en-klare versie bij Albert Heijn, smaakt echt nergens naar! Deze versie […]
Kippenleverparfait (of ne-pas-foie-gras)
Mijn lieve ouders namen voor mij deze week een fles cognac mee uit Frankrijk. De hoogste tijd om weer eens paté te maken! Hoewel de smaak onovertroffen is doen we natuurlijk niet aan foie-gras. Maar deze kippenleverparfait (ne pas foie-gras) komt qua smaak aardig in de buurt! Er gaat een […]
Welkom!
Leuk dat je langs komt op mijn blog! Ik ben Anne-Marie (56). Hier deel ik mijn passie voor eten, koken, uit eten gaan, geschiedenis, reizen en alles wat het leven net wat leuker en sprankelend maakt.

















