Bruschetta’s zijn heerlijk als borrelhapje of voorgerecht. Traditioneel worden ze vaak gemaakt met tomaat en basilicum. Maar ik had zin in een echte herfst bruschetta, met heerlijke paddenstoelen en vijgen! Bruschetta Het woord bruschetta komt van het Latijnse woord ‘bruscare’ wat op kolen roosteren betekent. Het wordt in Italië geserveerd […]
voorgerecht
Coquilles met pistachecrumble
Coquilles zijn zo lekker, je kunt me er ’s nachts voor wakker maken! Het is typisch een gerecht dat altijd een ‘groots’ effect geeft maar eigenlijk heel makkelijk (en snel!) te maken is. Voor dit gerecht probeerde ik diepvries coquilles en ik was niet teleurgesteld. Ik maakte de coquilles met […]
Thaise kip in pandanblad
Dit heerlijke Thaise voorgerecht stond al lang op mijn ‘to cook’ lijst. Onlangs voegde ik de daad bij het woord, scoorde bij de toko een zak pandang bladeren, een maakte eindelijk deze heerlijke kip in pandanblad! Voorgerecht Wanneer we Thais gaan eten nemen we vaak de schotel met gemende voorgerechten: […]
Vega(n) carpaccio van biet
De binnenkant van de chiogga biet is zo mooi om te zien, dat het de hoofdrol in een gerecht verdient. Zoals in deze carpaccio van biet! Een mooi en licht vegetarisch of vegan voorgerechtje voor de feestdagen! Chiogga biet De Chioggia biet is afkomstig uit het plaatsje Chioggia in Italië. Het is […]
Vegan coquilles met limoenboter (gemaakt van koningsoesterzwam!)
Ik eet zelf noch vegetarisch, noch vegan, maar dat wil niet zeggen dat ik niet af en toe vlees of vis achterwege laat. Er zijn de laatste jaren zoveel nieuwe en goede producten op de markt gekomen, dat het minder vlees eten echt niet moeilijk hoeft te zijn. Alleen minder […]
Caprese candy canes
Soms gaat het niet om wat je serveert, maar hoe je het gerecht serveert. Dit eenvoudige maar oh zo lekkere voorgerecht wordt ‘christmas all over’ door het te serveren in de vorm van candy canes. Caprese candy canes! Insalata caprese Insalata caprese is een heerlijke Italiaanse salade, gemaakt van de […]
Christmas crackers van filodeeg met brie en cranberry
Zijn ze niet schattig, deze christmas crackers van filodeeg? Ik vulde ze met brie en een compote van cranberry. Een heerlijk licht voorgerechtje voor kerst! En niet duur, de ingrediënten kosten je nog geen € 1,50 per persoon. Christmas crackers Christmas crackers zijn een echte Engelse traditie, die al sinds […]
Open lasagne met gekonfijte eendenbout en gekaramelliseerde ui
Dit voorgerecht is zo’n smaakbommetje, dit moet je gewoon een keer maken. Bovendien kun je het prima voorbereiden en op het moment supreme eenvoudig ‘opbouwen’. Ideaal dus voor het kerstdiner, deze open lasagne met gekonfijte eendenbout en gekaramelliseerde ui Gekonfijte eendenbout De gekonfijte eendenbout is al voorgegaard dus hoef je […]
Pasteibakjes met garnalenragout
Toen ik onlangs een halve kilo ongepelde Hollandse garnalen kreeg, moest ik weer even terugdenken aan vroeger. Mijn oma kocht iedere week ongepelde garnalen op de markt en ik mocht dan helpen met pellen. En snoepen! Dit keer maakte ik er een heerlijke garnalenragout van. Ongepelde garnalen Van een halve […]
Bruschetta met tuinbonen tapenade en ricotta
Een bruschetta is heerlijk om te serveren als amuse of licht voorgerecht. Ook is het een ideaal bijgerechtje bij de bbq, omdat je de sneetjes brood snel en makkelijk op de barbecue kunt roosteren. Even beleggen en je bruschetta met tuinbonen tapenade en ricotta is klaar! Bruschetta Bruschetta (spreek uit: […]