Ik ben dol op steak tartare. Hier in Nederland zie je het niet zo heel vaak op de kaart staan in restaurants. Maar bij Milú in Den Haag at ik eens een heerlijke Aziatische steak tartare. Ik heb geprobeerd ‘m na te maken en dat is volgens mij best goed […]
voorgerecht
Food-sherry pairing: Oloroso sherry & hartige cheesecake met vijgen
In het kader van de internationale Sherry week (6-12 november) ben ik – samen met 19 andere bloggers – geselecteerd om een wijn–spijs combinatie te bedenken. Bij mijn gerecht koos ik voor de meest complexe en zware sherry, de Oloroso. Deze Jerez-Xeres Oloroso is namelijk dé perfecte partner voor dit […]
Coquilles met gember-limoenboter
Dit voorgerechtje – coquilles met gember-limoenboter – is er eentje in de categorie: kleine moeite, groots effect. Want coquilles zijn namelijk helemaal niet moeilijk om klaar te maken. Binnen 5 minuten (okay, het schoonmaken en voorbereiden van de boter niet meegerekend) heb je dit smaakvolle en mooie gerechtje op tafel staan. Hiermee […]
Mosterdsoep met uitgebakken spekjes
Het eerste half jaar begint alweer bijna ten einde te lopen. Time flies when you’re having fun! Van mijn foodbucketlist voor de 1e helft van 2017 maakte ik gelukkig al de puddingbroodjes, churros, aardbeienslof, mosterd en dit recept: mosterdsoep met uitgebakken spekjes. Regelmatig krijg ik door pr-bureaus foodboxen boordevol levensmiddelen toegestuurd. […]
Gevulde portobello met camembert en honing
Deze gevulde portobello met camembert en honing maakte ik voor de maandelijkse foodblogswap. Ik mocht deze maand koken van de blog Great little kitchen. Geen onbekende voor mij, ik mocht op de blog van Stéphanie al een keer mee doen aan de rubriek ‘Een kijkje in de keuken van…’! Kiezen, […]
Italiaanse antipasti met groente
Heeft jouw kerstdiner een Italiaans tintje? Maak dan eens als voorgerecht deze feestelijke en lekkere Italiaanse antipasti met groente. Een antipasto is een Italiaans aperitiefhapje. Het betekent dan ook letterlijk ‘voor de maaltijd’. Een antipasto kan heel simpel zijn, denk aan een handje olijven en wat plakjes parmaham, of je […]
Mini steak tartare
Steak tartare is bij uitstek geschikt als gerecht voor het kerstdiner. Het is bijzonder, lekker en het kost niet veel tijd om te maken. Ik maakte een mini steak tartare, om te serveren als voorgerecht. Steak tartare in stervorm Je kunt – om de steak tartare mooi op het bord […]
Amuse-soepje met zelfgebakken soepstengel
Ik serveer niet zo vaak soep als voorgerecht. Eigenlijk vooral omdat ik van zo’n bord soep al behoorlijk vol raak en dan minder trek heb in de volgende gerechten. Soep geserveerd als een amuse – in een klein glaasje dus – vind ik wel helemaal het einde. Ik serveer de soep […]
Kaaskoekjes met rode ui port chutney
Een lekker amusehapje of voorgerechtje, dat je ook nog eens heel goed kunt voorbereiden. Deze kaaskoekjes met rode ui port chutney zijn op voor je het weet! En heb je nog chutney over? Doe het in een klein weckpotje, plak er een mooi etiket of label op en je maakt […]
Ravioli met vijg, pecan en parmaham
Bij Jumbo kocht ik laatst deze verse ravioli gevuld met geitenkaas en gekarameliseerde ui. Dat klinkt lekker! En ik kreeg ook meteen inspiratie voor wat ik er mee wilde gaan maken. Ravioli met vijg, pecan en parmaham. Herfstsmaken dus! Met zo’n pak verse ravioli uit de supermarkt maak je dit heerlijke […]