Toen ik onlangs een halve kilo ongepelde Hollandse garnalen kreeg, moest ik weer even terugdenken aan vroeger. Mijn oma kocht iedere week ongepelde garnalen op de markt en ik mocht dan helpen met pellen. En snoepen! Dit keer maakte ik er een heerlijke garnalenragout van.
Ongepelde garnalen
Van een halve kilo ongepelde Hollandse garnalen hou je na het pellen ca. 150 gram over. Precies genoeg voor deze heerlijke garnalenragout. Houd er een paar achter ter decoratie.
Zelf pellen? Dat doe je als volgt: houd de garnaal met één hand vast bij de kop en met de andere hand bij de start. Duw het staartstuk lichtjes naar voren in een licht draaiende beweging. Het staartstuk komt los en trek je voorzichtig naar achteren. Trek nu ook de kop los. Klaar!
Pasteitje
Pasteibakjes koop je kant-en-klaar in de supermarkt, of maak je eenvoudig zelf van een rol vers bladerdeeg. Op Leuke recepten vind je het recept en een handige video met uitleg! Je kunt met de garnalen natuurlijk ook een heerlijke garnalencocktail met whiskysaus maken! Net zo’n fan van garnalen als ik? Ik zette de 10 lekkerste recepten met garnalen voor je op een rij!
Pasteibakjes met garnalenragout
Wat heb je nodig:
Ingrediënten
- 150 gram Hollandse garnalen
- 35 gram boter
- 35 gram bloem
- 50 ml rosé
- 250 ml visbouillon, zelfgetrokken of van een blokje
- 50 ml slagroom
- 2 eetlepels kappertjes
- Peper en zout
- 4 pasteibakjes
Smelt de boter op een laag vuur in een pannetje. Voeg de bloem toe, roer totdat alles is opgenomen door de boter en laat een paar minuten garen.
Doe er de rosé en ongeveer de helft van de visbouillon bij, zet het vuur hoger en breng al roerende aan de kook. Voeg nu beetje bij beetje de rest van de visbouillon toe. Do er de slagroom bij en laat drie minuutjes koken op een laag vuur.
Voeg er de garnalen en kappertjes aan toe en breng op smaak met zout en peper.
Vul de pasteibakjes vlak voor serveren en decoreer eventueel met gepelde of ongepelde garnalen.