Het is even een klusje maar dan heb je wel wat: verse ravioli met garnalen (in kerstboomvorm!) en zeekraal. Een mooi voorgerecht voor kerst!
Zelf verse ravioli maken
De verhoudingen van de pasta (meel/water) hieronder zijn voor de volautomatische pastamachine van Philips. Een ideaal apparaat dat ik iedere pastaliefhebber kan aanraden. Je maakt er super eenvoudig spaghetti, tagliatelle, penne en lasagnevellen mee. En dus ook ravioli met die vellen voor lasagna. Ga je pasta maken met de hand? Reken dan op 250 gram bloem en 90 ml water per twee personen. Rijkere pasta maak je met ei. Reken op 2 eieren (M) op 200 gram bloem per twee personen en laat het water weg.
Kerstboomvorm voor de ravioli
Met een raviolisteker werken gaat stukken handiger. De vulling is zalig, dus als je geen zin hebt in gepruts met een kerstboomvorm, neem gerust een ravioli steker! Gebruik je wel de koekvorm, zorg dan dat je de randen goed aandrukt, eventueel met de tanden van een kleine vork. Je kunt de ravioli eerder op de dag maken, en afgedekt (op een groot bord of dienblad, los van elkaar) bewaren in de koelkast.
Verse ravioli met garnalen en zeekraal
Verse ravioli met garnalen en zeekraal
Wat heb je nodig:
Ingrediënten
- 250 gram bloem harde tarwe, tipo 00
- 90 ml water
- 100 gram grote garnalen ongekookt, gepeld
- 1 scheutje olijfolie
- 0,5 citroen alleen de rasp
- 1 eetlepel mascarpone
- 100 gram roomboter
- 100 gram zeekraal
- 1 takje verse dragon of 1 theelepel gedroogde
Aan de slag!
- Maak van de bloem en het water gelijke hoeveelheden vellen pasta met een pastamachine. Of kneed de bloem en het water (of eieren) in ca. 10 minuten in een staande mixer tot een soepel deeg en rol dun uit. Snijd in gelijke plakken van ca. 10 centimeter hoogte.
- Bak de garnalen in een scheutje olijfolie in een paar minuten gaar en bruin. Maak fijn in de blender of keukenmachine. Meng met de citroenrasp en de mascarpone en breng op smaak met zout en peper. Laat afkoelen.
- Plaats een deegvel op je werkblad. Leg op de juiste afstand (afhankelijk van de doorsnede van je koeksteker) een theelepel vulling op het deegvel. Maak de randen nat met een kwastje met water. Leg hier een nieuw vel deeg bovenop en druk aan rondom de vulling.
- Steek nu rondom ieder bolletje vulling een raviolo (enkelvoud van ravioli) uit. Leg op een bord. Ga zo door totdat alle deegvellen/de vulling op is. Ik maakte ca. 12 ravioli met dit recept. Het is afhankelijk van de grootte van je steker.
- Kook de pasta in ca. 3 minuten gaar in kokend water met wat zout.
- Roerbak intussen de zeekraal in wat boter of olie in 2 minuten beetgaar.
- Hak de verse dragon fijn, smelt de roomboter in een pannetje en voeg hier de dragon aan toe.
- Verdeel de zeekraal over de bordjes, verdeel er de ravioli over en de botersaus met dragon.