Een eenvoudig maar oh zo smakelijke voorgerechtje (of borrelsnack). Deze vijgen met burrata en ham staan in een handomdraai op tafel.
Burrata
Wordt alles in het leven niet lekkerder met burrata? Deze Italiaanse kaas is een mozzarella gevuld met room. Echt zo lekker! Haal ‘m wel ca. een half uur voor gebruik uit de koelkast, dat komt de smaak echt ten goede.
Verse vijgen
Verse vijgen kun je tegenwoordig het hele jaar rond krijgen. Het oogstseizoen hier in Nederland loopt meestal tot oktober. Heb je veel vijgen? Maak dan eens deze lekkere vijgenjam!
Je kunt vijgen eten met schil en al. De zoete smaak van de vijgen combineert heel goed met bijvoorbeeld ham of kaas.
Vijgen met burrata en ham
Vijgen met burrata en ham
Ingrediënten
- 4 verse vijgen
- 2 plakjes Parma ham
- 0,5 bol burrata
- 1 handje amandelschaafsel
Aan de slag!
- Rooster het amandelschaafsel kort in een droge koekenpan.
- Snijd de vijgen kruislings in.
- Doe in iedere vijg een half plakje ham en een schep burrata.
- Bestrooi met de amandelschaafsel.