Home » Vitello tonnato
Vitello tonnato

Vitello tonnato

Dit recept is er eentje in de categorie ‘kleine moeite, groot plezier’. Want deze vitello tonnato – een Italiaanse klassieker – staat binnen 10 minuten op tafel en is ontzettend lekker. Het ideale voorgerecht voor jouw (kerst)diner!

Vitello tonnato

Perfecte combi van vlees en vis

Gebraden kalfsfricandeau met tonijnsaus, that’s it. Maar zoals wel vaker geldt: goede ingrediënten in de juiste combi (denk bijvoorbeeld aan de insalata caprese) hebben niet meer nodig dan dat. Je likt je bord nog net niet af bij dit gerecht (of juist wel, mag ook!)

Kalfsmuis

Als je het echt goed wilt doen, dan bereid je de kalfsmuis een dag tevoren en snijd er flinterdunne plakken van. Als je het jezelf gemakkelijk wilt maken (wie niet?) dan vraag je een goede slager om gebraden kalfsfricandeau. Geserveerd als voorgerecht kun je 50 gram per persoon aanhouden.

Kleine tip: haal de gebraden fricandeau een half uur van tevoren uit de koelkast, zodat de ergste kou er af is. De smaak van het vlees komt dan veel meer tot zijn recht. De saus kun je ook prima een dag eerder maken. Bewaar afgedekt in de koelkast. Haal dan ook de saus een half uur van tevoren uit de koelkast.

Vitello tonnato

Vitello tonnato

Vitello tonnato

Vitello tonnato

De ideale combinatie van vlees en vis in een lekker en makkelijk voorgerecht!
Afdrukken Pin
Gang: voorgerecht
Keuken: Italiaans
Trefwoord: vis, vlees
Bereidingstijd: 10 minuten
Porties: 4 personen

Wat heb je nodig:

Ingrediënten

  • 200 gram gebraden kalfsfricandeau in plakjes
  • 1 blikje tonijn op water
  • 5 eetlepels mayonaise
  • 4 eetlepels kappertjes
  • 4 ansjovisfilets
  • 2 eetlepels olijfolie extra vergine
  • platte peterselie of rucola optioneel

Aan de slag!

  • Haal de fricandeau een half uur voor serveren uit de koelkast.
  • Laat de tonijn uitlekken. Pureer de tonijn, twee eetlepels van de kappertjes, de ansjovisfilets, mayonaise en olijfolie in de blender of met een staafmixer tot een gladde saus. Breng op smaak met zout en peper.
  • Verdeel de plakjes fricandeau over de borden. Verdeel er de tonijnsaus over.
  • Garneer met de resterende kappertjes en versgemalen zwarte peper en eventueel wat grofgehakte platte peterselie of rucola.

Notities

Tips:
  • Vitello tonnato is ook heerlijk als lunch op een (ciabatta)broodje!
  • Ansjovisfilets over? Bak ze mee met de ui en knoflook voor in de pastasaus!
  • Kappertjes kun je geopend heel lang bewaren in de koelkast. Een heerlijke smaakmaker!
Delen op Facebook

Bewaar het recept voor vitello tonnato op Pinterest:

Summary
recipe image
Recipe Name
Vitello tonnato
Author Name
Published On
Preparation Time
Total Time

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

Laat reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*