Het fijne van dit (kerst) voorgerecht? Dat je het prima een dag eerder kunt voorbereiden! Daarnaast zijn de combi van smaken in deze zalmbonbon met gefrituurde kappertjes subliem. Zacht, zilt, zoet, fris en knapperig, allemaal tegelijk. Een eenvoudig gerecht waar je indruk mee maakt!
Zalmbonbon
Ik vulde de zalmbonbon met mierikswortelpuree. Ik ben dol op de licht scherpe smaak van mierikswortel, die doet denken aan de smaak van wasabi. Niet jouw ding? Vervang de mascarpone en mierikswortelpuree dan bijvoorbeeld door kruidenroomkaas. En probeer ook eens deze bonbon van carpaccio met truffelcreme!
Gefrituurde kappertjes
Als we het over smaakexplosies hebben: kappertjes zijn van zichzelf al the bomb, maar gefrituurd zijn ze echt next level lekker. Deze zoute knapperige bolletjes tillen iedere gerecht naar een hoger niveau! Ik scoorde de leuke amuse schelpen bij de kringloop, iets soortgelijks vind je ook online.
Zalmbonbon met gefrituurde kappertjes
Zalmbonbon met gefrituurde kappertjes
Wat heb je nodig:
- plastic folie
Ingrediënten
- 200 gram gerookte zalm plakken
- 4 eetlepels mascarpone
- 2 theelepels mierikswortelpuree
- 2 eetlepels kappertjes
- zonnebloemolie
Aan de slag!
- Bekleed vier borrel of amuse glaasjes met een ruim vel plastic huishoudfolie. Leg hierin dakpansgewijs de plakken zalm en laat iets overlappen.
- Roer de mascarpone los met de mierikswortelpuree en breng het geheel op smaak met peper en zout. Vul de glaasjes met de mascarpone. Draai de folie dicht, neem de zalmbonbons uit de glaasjes en laat in de koelkast minimaal twee uur opstijven.
- Laat de kappertjes goed uitlekken op een dubbel vel keukenpapier.
- Verhit in een klein pannetje een laagje zonnebloemolie. Wanneer je de achterkant van een pollepel in de olie steekt en er zich belletjes rondom de steel vormen is de olie heet genoeg. Doe de kappertjes in de olie en bak ze 1 minuut. Schep uit de pan met een schuimspaan en laat uitlekken op een nieuw dubbel vel keukenpapier.
- Serveer de zalmbonbons op een mooi bord of keramiek schelp en bestrooi met de gefrituurde kappertjes.