Onlangs mocht ik voor het eerst kennismaken met Smult magazine. Best vreemd eigenlijk dat ik dit magazine als zogenaamde foodie nog niet kende! Smult is het receptenblad van de populaire website smulweb.nl en verschijnt vier keer per jaar. Elk seizoen dus nieuwe recepten, tips en inspiratie!
Smulweb is een culinaire online community waar meer dan 370.000 recepten te vinden zijn! Je kunt er zoeken op recept (worteltjestaart) maar bijvoorbeeld ook op ingrediΓ«nt (wortels) als je nog een restje uit je koelkast wilt opmaken. Erg handig dus!
Smult magazine
In het magazine Smult wat vier keer per jaar op de deurmat valt worden de recepten per seizoen gebundeld. In dit lentenummer natuurlijk aandacht voor Pasen, maar bijvoorbeeld ook voor Moederdag. Naast de lekkerste recepten vind je in Smult culinaire shop tips, verhalen over trends (in dit nummer bijvoorbeeld over foodhallen) en minder bekende ingrediΓ«nten als freekeh en laos en een reportage van een masterclass brood bakken. Maar vooral vind je recepten, heel veel lekkere recepten die je inspireren om nu de keuken in te duiken. Deze maand staan de Italiaanse lekkernijen van Heel Holland Bakt winnares Sarena Solari centraal.
Smult magazine verschijnt vier keer per jaar. Een jaarabonnement kost β¬ 19,95. Er zijn geregeld acties, deze maand krijg je bijvoorbeeld het boek ‘Uit de oven van Van Boven’ van Yvette van Boven cadeau. Of je doet gewoon mee met mijn winactie π
Win een jaarabonnement!
En het leukste is, ik mag vandaag één van mijn lezers een gratis jaarabonnement aanbieden! Wat je daarvoor moet doen? Laat hieronder in de reacties weten wat jouw βsignature dishβ is. Ofwel, wat maak jij β naar je eigen bescheiden mening β het allerlekkerst klaar/om welk gerecht sta jij bekend bij vrienden en familie? Uit alle inzendingen kies ik op vrijdag 22 april een winnaar. De winnaar ontvangt persoonlijk bericht (laat dus een geldig e-mail adres achter!) en wordt onder deze blogpost en op Facebook bekend gemaakt.
Wat een leuke actie! Brownies met gezouten karamel! Daar wordt iedereen blij van!
Leuk! Ik heb er ook nog niet eerder van geboord (schandalig haha). Ik doe mee met mijn pasta met verse worst, tomatensaus en Italiaanse kruiden! Daar wordt echt iedereen blij van!
Ik doe mee! En minder signature dish is mijn gloeiend lekkere (ongeneerd, hihihi) Schwarzwalder Tiramisu. Fout stout. ?
Gelukkig worden ze van al mijn creaties blij,ik kan niet echt een specialiteit bedenken.Maar inspiratie is wel altijd welkom,we willen tenslotte allemaal steeds betere gerechten op tafel zetten.Gr.scorpio062 ?
Pulled pork van de barbecue! Dat is zoooo lekker π
Pizza!!! En wanneer mijn lactose intolerante man niet thuis eet genieten we wel eens van Filetto di Pollo alla Gorgonzola, oh bah ik krijg er nu al weer zin in!
Dat ziet eruit als n leuk tijdschrift. Ik waag dan ook graag n kansje. Mijn man vindt t Limburgs zuurvlees super lekker. Mijn kinderen smullen van gebakken knΓΆdel met ei. Maar nieuwe inspiratie is altijd welkom. Nu duimen π
Smult lijkt me door jouw verhaal een erg leuk blad en ben er ook onbekend mee! Mijn signature dish die elke keer weer goed uit de test komt bij bezoek is mijn appeltaart. Het ‘geheim’ is een recept volgens grootmoeder met een zand deeg bodem, een aanrader!
Lijkt me een heel leuk blad om eens in het kwartaal een jaar gratis te ontvangen. Dit recept maak ik regelmatig als ik eters krijg
HETE KIP
INGREDIENTEN 4 PERSONEN
400 gram kipfilet
5 el zonnebloemolie
3 grote gesnipperde uien
2 teentjes knoflook
1/4 liter bouillon (blokje of poeder)
2 el (keuken)azijn
9 el ketjap manis
4 el ketchup
6 el Javaanse suiker of bruine basterdsuiker
2 el sambal (oelek)
4 el pindakaas
300 gram tauge.
Bereidingswijze
Snijd de kipfilet in stukjes. Was de tauge.
Verhit de olie in een wok en braad de kip op matig hoog vuur goed aan. Schep de kip met een schuimspaan weer uit de wok en bak in de achtergebleven olie de uien tot ze glazig zijn.
Pers de knoflook erboven uit en bak deze even mee.
Voeg dan de bouillon toe, evenals de azijn, ketjap manis en ketchup en roer het geheel goed door.
Voeg vervolgens de suiker, sambal en pindakaas toe evenals het aangebraden kippenpoulet en breng het alles weer aan de kook.
Draai daarna het vuur laag en laat de kip, onder af en toe omroeren, in ca. 15 minuten gaar sudderen.
Voeg als laatste de tauge toe en laat deze in de saus nog even goed warm worden. De tauge moet wel knapperig blijven.
Serveertips
Tip: Hete Kip moet ‘heet’ zijn, maar als u dit recept voor de eerste keer maakt kunt u het beste met Sambal Manis of een andere milde soort sambal beginnen.
Mijn familie en vrienden zijn verzot op mijn eigen gemarineerde kipsate. Er gaat bij ons dus geen bbq-maaltijd voorbij zonder dit gerecht
Wat een leuke actie! In de zomer maak ik heel vaak pasta salade met perzik, wortel, lente ui, gerookte kip en cashewnoten. Neem het altijd mee als we ergens gaan barbecuen. Heerlijk! Laat die zomer maar komen want ik heb er alweer zin in π
Ik sta bekend om mijn bananenbrood. Geen gezonde versie…gewoon vol zoetigheid en chocolade.
Mijn signature dish is een heerlijke paprikasalade. Lekker bij barbecues maar ook fantastisch als bijgerecht rond de feestdagen. Er is al heel vaak naar het receptje gevraagd. π
Mijn signature dish is draadjesvlees.
Wat een leuk magazine! Ik sta bekend om het maken van Chili con carne π Heerlijk!
mijn specialiteit: Appeltaart volgens geheim recept met een verrassende twist!
Wat een leuke actie, als beginnend foodblogger zou ik er vast de nodige inspiratie uit kunnen halen!
Van mijn gekruide rosbief met gegrilde witlof worden mijn gasten altijd erg blij.
Mijn gerecht is zelfgemaakte tomatensoep met foccacia. Dat laatste uiteraard ook zelfgemaakt π
wat leuk!
van mijn groenten tomatensoep. Die vind iedereen lekker.
Leuk, ik doe mee! Mijn signature dish is kip, gekruid met chili vlokken. Dit serveer ik met een fijn gesneden appeltje en feta kaas eroverheen gekruimeld. Dit is heerlijk met rijst of pasta, net wat je in huis hebt. -x-
Winnaar van het jaarabonnement op Smult magazine is Marja. Zij heeft inmiddels een e-mail ontvangen. Gefeliciteerd!