Ga terug Email Link
+ servings
Aloo Gobi

Aloo Gobi

Een vegetarische Indiase curry van aardappel en bloemkool
Print Pin
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Indiaas
Trefwoord: vegan, vegetarisch
Bereidingstijd: 30 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Servings: 4 personen

Wat heb je nodig:

  • Grote pan met deksel

Ingredients

  • 500 gram bloemkool in roosjes
  • 2 aardappelen kruimig, in blokjes
  • 1 teentje knoflook fijngesneden
  • 5 cm verse gember geschild en geraspt
  • 1 ui gesnipperd
  • 1 rawit peper in ringetjes
  • 100 gram tomatenpuree
  • 1,5 theelepel korianderpoeder
  • 1 theelepel chilipoeder
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 0,5 theelepel komijnzaad
  • 5 eetlepels zonnebloemolie
  • 0,5 theelepel kurkumapoeder
  • 2 theelepels zout
  • 2 theelepels garam masala
  • 10 gram koriander grof gehakt

Aan de slag!

  • Verhit een eetlepel olie in een pan op middelhoog vuur en fruit de komijnzaad 1 minuut. Voeg de ui, knoflook, gember, peper, kurkuma poeder en zout toe en bak al omscheppend voor 5 minuten.
  • Voeg de tomatenpuree, korianderpoeder, chilipoeder en komijnpoeder toe en bak nog eens 5 minuten.
  • Voeg de bloemkool en aardappel toe en bak drie minuten mee. Voeg hier 500 m l water aan toe en breng aan de kook. Kook met het deksel op de pan in 15 minuten beetgaar.
  • Voeg op het einde de garam masala en de koriander toe. Serveer met naan.
Delen op Facebook