Ga terug Email Link
–+ servings
Appelbeignets uit de oven

Appelbeignets uit de oven

Het ideale recept om snel en makkelijk twee heerlijke appelbeignets te maken (of meer natuurlijk!)
Print Pin
Gang: snack
Keuken: Nederlands
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Servings: 2 stuks

Wat heb je nodig:

Ingrediënten

  • 4 plakjes (roomboter)bladerdeeg diepvries
  • 1 appel
  • 2 eetlepels suiker
  • 1/2 theelepel kaneel
  • 1 ei losgeklopt
  • amandelspijs

Aan de slag!

  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Ontdooi de plakjes bladerdeeg. Schil de appel, verwijder het klokhuis met een appelboor en snijd twee plakken van 1 cm dik. Eet de rest lekker op.
    4 plakjes (roomboter)bladerdeeg, 1 appel
  • Meng kaneel met suiker en wentel de plakken door de kaneelsuiker.
    2 eetlepels suiker, 1/2 theelepel kaneel
  • Leg de appel in het midden van het plakje bladerdeeg. Vul het gat met een bolletje amandelspijs. Leg hier weer een plakje bladerdeeg op. Steek met b.v. een serveerring of bakvormpje een cirkel uit het deeg.
    amandelspijs
  • Bestrijk met het ei en bestrooi met de rest van de kaneelsuiker.
    1 ei
  • Bak in 20 minuten gaar.
Delen op Facebook