Ga terug Email Link
+ servings
Bang bang shrimps

Bang Bang shrimps

Krokant gebakken garnalen met een pittig romige saus, de ideale zomer snack!
Print Pin
Gang: snack
Keuken: Aziatisch
Trefwoord: vis
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 3 minuten
Totale tijd: 13 minuten
Servings: 2 personen

Wat heb je nodig:

Ingredients

  • 200 gram grote garnalen ontdooid
  • 2 eetlepels bloem
  • 1 ei
  • 150 gram panko
  • 1/2 theelepel zout
  • 1/2 theelepel peper
  • 1/2 theelepel knoflookpoeder
  • 4 eetlepels mayonaise
  • 2 eetlepels zoete chilisaus
  • 1 theelepel honing
  • 1 eetlepel sriracha
  • 1 lente-ui
  • zonnebloemolie

Aan de slag!

  • Maak eerst de bang bang saus door de mayonaise te mengen met de zoete chilisaus, sriracha en honing.
  • Snijd het lente-uitje in ringetjes.
  • Klop het ei los in een bord. Meng de bloem met zout, peper en knoflookpoeder. Doe op een tweede bord. Bestrooi een derde bord met de panko.
  • Dep de garnalen goed droog met keukenpapier en haal achtereenvolgens door de bloem, ei en panko.
  • Verhit de olie in een wokpan en bak de garnalen in ca. 3 minuten bruin en gaar. Laat uitlekken op een bord met keukenpapier.
  • Doe de garnalen in een schaal, drizzle er royaal de bang bang saus over en bestrooi met de lente-ui. Geef de overige saus er apart bij.
Delen op Facebook