Ga terug Email Link
+ servings
bearnaisesaus maken

Bearnaisesaus

Een foolproof recept om zelf deze heerlijke bearnaisesaus te maken.
Print Pin
Gang: saus
Keuken: Frans
Trefwoord: klassieker, zonder pakjes
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Totale tijd: 10 minuten
Servings: 4 personen

Wat heb je nodig:

Ingredients

  • 2 eetlepels witte wijnazijn 30 ml
  • 2 eetlepels water of witte wijn 30 ml
  • 1 sjalotje
  • 3 peperkorrels
  • 1 eetlepel verse dragon of een 1/2 eetlepel gedroogde
  • 2 eierdooiers
  • 100 gram roomboter in blokjes

Aan de slag!

  • Snipper het sjalotje fijn, hak de dragon grof. Plet de peperkorrels
  • Maak een zogenaamde gastrique door in een pannetje met dikke bodem de azijn, water, sjalotje, dragon en de geplette peperkorrels aan de kook te brengen. Laat 2 minuten inkoken. Neem van het vuur.
  • Klop 2 eierdooiers los. Zet de pan met gastrique weer op een laag vuur. Voeg de eidooiers toe en klop goed door met de garde.
  • Na 2 minuten voeg je de blokjes boter toe en blijf je kloppen, nog zo’n drie minuten, tot het de substantie van mayonaise heeft.
  • Breng eventueel op smaak met wat zout.

Notes

Tip 1: eieren scheiden doe je zo!
Tip 2: wat je moet doen met die twee eiwitten die je nu over hebt?
 
Delen op Facebook