Haal de biefstukken een half uur van tevoren uit de koelkast. Dep droog en bestrooi met peper en zout.
Laat de roomboter en 1 eetlepel olijfolie goed heet worden in de koekenpan. Bak de biefstukken in ca. 1 1/2 minuut per kant bruin van buiten maar nog rood van binnen. Leg op een snijplank en bedek met aluminiumfolie.
Rasp de helft van de citroenschil. Snijd de citroen doormidden. Ris de naaldjes van de takjes rozemarijn. Plet de teentjes knoflook en verwijder het schilletje.
Verwijder het bakvet uit de pan maar laat de eventuele aanbaksels zitten. Doe de overige 3 eetlepels olijfolie in de pan en voeg de rozemarijn, citroenrasp en teentjes knoflook toe. Laat ca. 5 minuten op een heel laag vuur staan zodat de smaken zich ontwikkelen. Voeg er dan het sap van een halve citroen aan toe en giet door een metalen zeef in een schaaltje.
Verdeel de rucola over twee borden. Verdeel er de helft van de dressing over.
Snijd de biefstukken in dunne reepjes, verdeel over de borden rucola en verdeel hier de andere helft van de dressing over.
Bestrooi rijkelijk met Parmezaanse kaas vlokken.
Notes
Bestrooi eventueel nog met wat geroosterde pijnboompitten.