Rooster het amandelmeel goudbruin in een droge koekenpan. In ca. 5 minuten op middelhoog vuur, blijf erbij en roer regelmatig om. Vooral op het einde gaat het hard!
Rasp het grootste deel van de schil van een (biologische) citroen. Trek met een zesteur nog wat reepjes schil van de citroen ter decoratie. Breng het water en de suiker aan de kook. Voeg het kaneelstokje en de citroenrasp toe en laat ca 5 minuten inkoken tot een siroop.
Zet het vuur laag, roer er de amandelmeel door, en laat zo’n 5 minuten sudderen, terwijl je regelmatig roert.
Klop intussen de eierdooiers los in een kom. Haal de pan van het vuur en verwijder het kaneelstokje. Voeg al roerend - beetje bij beetje – de eierdooiers toe.
Zet terug op het vuur (laag!) en blijf nog zo’n 5 minuten roeren tot je een half dikke massa hebt.
Verdeel over vier schaaltjes en laat afkoelen (eerst op het aanrecht, dan in de koelkast). Bestrooi met kaneel en sliertjes citroenschil.