Ga terug Email Link
+ servings
Bienmesabe canario

Bienmesabe Canario

Een typisch dessert van de Canarische eilanden dat gemaakt wordt van amandelen, suiker, citroen en kaneel
Print Pin
Gang: Nagerecht
Keuken: Spaans
Trefwoord: zoet
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Servings: 4 personen

Wat heb je nodig:

Ingredients

  • 200 gram amandelmeel
  • 200 gram suiker
  • 200 ml water
  • 1 citroen
  • 3 eierdooiers
  • 1 kaneelstokje
  • kaneelpoeder

Aan de slag!

  • Rooster het amandelmeel goudbruin in een droge koekenpan. In ca. 5 minuten op middelhoog vuur, blijf erbij en roer regelmatig om. Vooral op het einde gaat het hard!
  • Rasp het grootste deel van de schil van een (biologische) citroen. Trek met een zesteur nog wat reepjes schil van de citroen ter decoratie.
  • Breng het water en de suiker aan de kook. Voeg het kaneelstokje en de citroenrasp toe en laat ca 5 minuten inkoken tot een siroop.
  • Zet het vuur laag, roer er de amandelmeel door, en laat zo’n 5 minuten sudderen, terwijl je regelmatig roert.
  • Klop intussen de eierdooiers los in een kom. Haal de pan van het vuur en verwijder het kaneelstokje. Voeg al roerend -  beetje bij beetje – de eierdooiers toe.
  • Zet terug op het vuur (laag!) en blijf nog zo’n 5 minuten roeren tot je een half dikke massa hebt.
  • Verdeel over vier schaaltjes en laat afkoelen (eerst op het aanrecht, dan in de koelkast). Bestrooi met kaneel en sliertjes citroenschil.

Notes

Tip 1: eieren scheiden doe je zo!
Tip 2: wat je moet doen met die drie eiwitten die je nu over hebt?
Delen op Facebook